clanak False

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite

23.11.2020.
U protekla 24 sata obavljeno je 849 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 321 nalaz bio pozitivan, a mjera samoizolacije izrečena je za 1054 osobe, izvijestio je danas pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč u ime NZZJZ Dr. Andrija Štampar na konferenciji za novinare Stožera CZGZ održanoj u Gradskoj upravi.
 
Rekao je da su djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno kontaktirali 414 osoba. Od 414 obrađenih pozitivnih osoba: 154 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 159 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, pet je osoba doputovalo iz BiH, Srbije, Italije, Slovenije i s Kosova.
 
„Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod dvije osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. 18 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 17 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi jednog korisnika i sedam djelatnika“, rekao je.
 
Pročelnik Jeleč je također izvijestio da je tijekom vikenda kroz Covid ambulante Domova zdravlja prošlo 1 620 osoba, samoizolacija je određena u 76 slučajeva, a broj upućenih na testiranje je 525. „U Tomislavovom domu na Sljemenu se trenutno nalazi 20 osoba u karanteni, dok je u zdravstvenom sustavu Grada 174 zdravstevnih djelatnika koji su pozitivni, a za njih 172 je određena samoizolacija“. Naglasio je da su danas počeli brzi antigenski testovi u domovima zdravlja. „Na ovaj način se nadamo doprinijeti poboljšanju epidemiološke situacije u Zagrebu“.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić je medijima zahvalila što prate aktualnu situaciju i što o njoj pravodobno izvješćuju javnost. Još jedanput je pozvala sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera.
 
Željko Renić, predstavnik Komunalnog i prometnog redarstva izvijestio je da je do danas s ukupno 16 166 lokacija diljem grada prikupljeno 35 149 tona građevinskog otpada. „Sve komunalne aktivnosti u Zagrebu odvijaju se prema planu“, rekao je.

Gradske vijesti - 2020.