clanak False

Naši paraolimpijci osvojili pet medalja na Novom Zelandu

 

Gradonačelnik Milan Bandić sljedeći će tjedan primiti Hrvatsku paraolimpijsku reprezentaciju nakon njihova sjajnog uspjeha na Svjetskom prvenstvu u atletici na Novom Zelandu.

02.02.2011.


Dvije zlatne, dvije srebrne i brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u Christchurchu, rezultati su naše reprezentacije na koje smo svi ponosni, čulo se na konferenciji za novinare u hotelu Antunović, nakon njihova povratka s Novog Zelanda, a na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić. 

Prema riječima predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića, ovaj je uspjeh još veći od onoga u Pekingu, budući da je konkurencija iz godine u godinu sve jača, a ujedno je i dobra podloga za predstojeće prvenstvo u Londonu.

Čestitavši sportašima na sjajnom uspjehu, gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će ih sljedeći tjedan primiti u svom uredu te da će od Grada dobiti simbolične nagrade za uložen svesrdan trud i odricanje a, ujedno i kao poticaj za buduća natjecanja.

Podsjetimo, zlatne medalje osvojile su Marija Iveković u bacanju diska i Mikela Ristoski u skoku u dalj, srebrne medalje Darko Kralj u bacanju kugle i Branimir Budetić u petoboju, a Josip Slivar osvojio je broncu u disciplini bacanje kugle.


Gradske vijesti - 2011.