clanak False

Tradicionalno druženje s udrugama invalida u Gradskoj skupštini

Na današnjem tradicionalnom druženju u Gradskoj skupštini s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, naglašena je odlična suradnja i partnerski odnos Grada s udrugama
06.12.2011.

Na današnjem tradicionalnom druženju u Gradskoj skupštini s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, naglašena je odlična suradnja i partnerski odnos Grada s udrugama. Posebno je izdvojena Zagrebačka strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015. zahvaljujući kojoj Zagreb prednjači u skrbi za svoje sugrađane.

Domaćin susreta bio je predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem koji je, zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem saslušao pohvale, ali i probleme s kojima se svakodnevno susreću udruge u svojemu radu. Gradonačelnik Bandić ih je pozvao da se uključe u rad mjerodavnih ureda kako bi se na vrijeme sve što im je potrebno uklopilo u materijal koji će biti upućen na razmatranje gradskim zastupnicima. Gradonačelnik je otklonio i bojazan da će se u proračunu za 2012. smanjiti sredstva namijenjena njihovu funkcioniranju .

Na susretu s udrugama osoba s invaliditetom, u ime Grada bile su potpredsjednice Skupštine Morana Paliković Gruden i Tatjana Holjevac, pročelnica za socijalnu zaštitu i invaliditet Višnja Fortuna, pročelnik za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar, te gradski zastupnik Josip Petrač kao predstavnik osoba s invaliditetom.

 

*napomena: tekst i fotografija mogu se, sukladno uvjetima korištenja gradske stranice (www.zagreb.hr), neograničeno koristiti uz navođenja izvora informacija


Gradske vijesti - 2011.