clanak False

23. Božić u Ciboni

Na tradicionalnom koncertu u Ciboni, gradonačelnik Milan Bandić rekao je da Grad Zagreb sudjeluje svojim prilogom u obnovi zagrebačke Katedrale već 12 godina i da taj prilog neće izostati ni ove godine.
26.12.2011.

(Hina) - Tradicionalni 23. humanitarni koncert "Božić u Ciboni" održan je večeras u Zagrebu gdje su nastupili župni zborovi iz cijele Hrvatske, tamburaški sastavi i klape, a zajedništvo je i ove godine bila glavna nit vodilja programa.

Među izvođačima božićnih pjesama su bili i Ivo Gamulin Đani, Maja Šuput, Marko Perković, Maja Blagdan, Jasmin Stavros, Ivan Mikulić i drugi. Pratio ih je Revijalni orkestar HRT-a pod ravnanjem Zdravka Šljivca.

U prepunoj Ciboninoj dvorani, program je pratio i zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić koji je čestitao svima sretan Božić i poželio blagoslovljenu Novu godinu te zahvalio organizatorima i izvođačima koji su, kako je rekao, i večeras približili svima ugođaj Božića.

"Božić otvara prostor Bogu koji dolazi k nama i koji nam donosi radost i mir", rekao je kardinal Bozanić i podsjetio na riječi pape Benedikta XVI. prilikom posjete Zagrebu i Hrvatskoj u lipnju kada je mladima na Trgu bana Jelačića poručio: Isus vas traži, Isus vas ljubi".

"Upravo to govori Božić: Bog nas ljubi. Bog ljubi svakoga čovjeka. Hrvatska mladež je shvatila papine riječi i odgovorila molitvom, klanjanjem i šutnjom. I mi koji slavimo Božić želimo odgovoriti na Božju ljubav", rekao je.

Naveo je i kako nitko nije isključen od Božje ljubavi osim ako se sam isključi. "Odgovorimo životom Božjoj ljubavi i bit će više sreće, radosti i zadovoljstva među nama", poručio je Bozanić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da Grad Zagreb sudjeluje svojim prilogom u obnovi zagrebačke Katedrale već 12 godina i da taj prilog neće izostati ni ove godine.

"Božić je blagdan obitelji i zajedništva. Zato, okupljeni ovdje u Ciboni poput velike hrvatske obitelji, zaželimo i Zagrebu i cijeloj Domovini više tolerancije i razumijevanja, više zajedništva i praštanja, više međusobne susretljivosti i ljubavi, napretka i blagostanja."

"Budimo svjetlo Božića našim bližnjima i našim suradnicima. Unatoč krizi i sveopćem pesimizmu budimo ljudi nade i optimizma, upravo onako kako nas uči dobri pastir", poručio je Bandić.

Na koncertu su bili i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Marin Srakić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i drugi.

U programu su sudjelovali i Katedralni zbor iz Križevaca, Vukovarski golubići, Glasnici Sv. Bone, Stepinčevi mališani, Zagrebački dječaci. Tu su bili i klapa Kvarner, ansambl Singerlice, obitelji Bardun i Marić i brojni drugi.

Sav prihod koncerta "Božić u Ciboni" namijenjen je obnovi zagrebačke Katedrale.


Gradske vijesti - 2011.