clanak False

Gradonačelnik posjetio Dječji dom Zagreb u Nazorovoj

Ovaj posao može se raditi jedino s ljubavlju, naglasio je gradonačelnik, ovdje nema glume već se daje iz srca i duše mališanima kojima je toplina, sigurnost i pomoć najpotrebnija.
22.12.2011.


U povodu predstojećih blagdana, gradonačelnik Milan Bandić posjetio je Dječji dom Zagreb u Nazorovoj ulici, gdje je djecu razveselio slatkišima i voćem.

Ovaj posao može se raditi jedino s ljubavlju, naglasio je gradonačelnik, ovdje nema glume već se daje iz srca i duše mališanima kojima je toplina, sigurnost i pomoć najpotrebnija. Zahvalivši ravnateljici Jasni Ćurković Kelava i djelatnicima na njihovom svesrdnom trudu, gradonačelnik Bandić dodao je da će im Grad i nadalje pružati podršku.

U Domu trenutno boravi 70 djece bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi te devet trudnica i majki s djecom, navela je ravnateljica, a ovih dana imamo i posebno veseo događaj – djevojčicu i njezina dva brata zajedno će posvojiti jedna obitelj. Inače se prosječno godišnje iz Dječjeg doma posvoji 30-ero djece a, iako je Zakon o postupku posvojenja dobar, zbog dužine trajanja pravnih postupaka djeca još uvijek predugo borave u institucijama čekajući posvojenje, dodala je ravnateljica Kelava.


Gradske vijesti - 2011.