clanak False

Obilazak Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad

24.07.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, lokacije u Gradskoj četvrti Novi Zagreb zapad, odnosno nove prostorije Doma zdravlja Lučko, Osnovnu školu Lučko na kojoj se radi energetska obnova, Ledinski put gdje su u tijeku radovi na uređenju te rekonstruirano dječje igralište Dječjeg vrtića Botinec. 

Predsjednik VGČ Novi Zagreb – zapad Jadranko Baturić je objasnio da je prošle godine započela izgradnja novog objekta Doma zdravlja Lučko, a ona uključuje ambulantu, ljekarnu, zubnu ordinaciju i odjel za pedijatriju. „Novi objekt, koji će biti u funkciji do početka školske godine, neće samo biti od koristi stanovnicima Lučkog nego i građanima iz okolnih naselja poput Ježdovca i Hrvatskog Leskovca“, rekao je. Ukupna vrijednost investicije je oko 12 milijuna kuna. 

Preko puta novog Doma zdravlja u Puškarićevoj je u tijeku energetska obnova Osnovne škole Lućko. „Energetskom obnovom omogućujemo ekološki čistije Lučko te uštedu od oko 85% na energentima, jer je škola prešla s lož ulja na prirodni plin“, naglasio je gradonačelnik Bandić. 
 
Ravnatelj Pavao Šimović je istaknuo da je u sklopu energetske obnove zamijenjena fasada, postavljena nova stolarija, provedena je rekonstrukcija sustava grijanja te će na krov biti postavljeni foto naponski solarni paneli uz pomoć kojih će škola dodatno štedjeti na električnoj energiji. Također, ovim zahvatom će škola dobiti i novu blagavaonicu te jednu dodatnu učionicu.  Završetak radova na energetskoj obnovi OŠ Lučko očekuje se do početka školske godine. 

U sklopu obilaska gradonačelnik je sa suradnicima obišao i ulicu Ledinski put u Svetoj Klari gdje su se stanovnici godinama žalili na neadekvatnu oborinsku odvodnju. „Kad bi padala jaka kiša ceste su bile poplavljene, a imovina stanovnika ugrožena“, kazao je gradonačelnik.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot je objasnio da su u ulicama Sunjska i Ledinski putevi uvedeni vodoopskrbni i kanalizacijski sustavi u dužini od 860m te da je početkom ožujka crpna stanica za prihvat oborinskih voda priključena na sustav odvodnje. „U svim ulicama smo rekonstruirali cjelovitu vodoopskrbnu mrežu što bilo preduvjet za asfaltiranje cesta u punom profilu“. Kako je objasnio tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković, radovi na spomenutim ulicama će biti gotovi do kraja srpnja, a ukupna vrijesnost investicije iznosi oko 950 000 kuna. 

Posljednja točka bila je Dječji vrtić Botinec u sklopu kojeg je uređeno igralište sa spravama. „Dvorište i igralište uređeni su u skladu sa svim europskim pedagoškim sigurnosnim standardima. Zahvaljujemo gradonačelniku i njegovim suradnicima na izvanrednoj suradnji“ rekla je ravnateljica Marijana Pernar. 

Gradske vijesti - 2020.