clanak False

Otvorena Osnovna škola Središće

14.01.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio novoizgrađenu Osnovnu školu Središće u Ulici Savezne Republike Njemačke.

Prije tri godine je na mjestu na kojem danas otvaramo 111. gradsku osnovnu školu bila velika ledina, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Znanje je nenadomjestivo i zato ulažemo u podizanje obrazovnog standarda građana Zagreba. Izgradnjom ove škole smo rasteretili osnovne škole Zapruđe i Ive Andrića, a koje su pohađala djeca iz Središća. U školu koja se prostire na 5.869 četvornih metara, a koja je izgrađena po europskim standardima uloženo je nešto manje od 70 milijuna kuna, dodao je gradonačelnik. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u izgradnji škole kao i sugrađanima na iskazanu povjerenju i strpljenju te je za rujan ove godine gradonačelnik najavio otvorenje dječjeg vrtića koji se gradi tik uz školu.

U svojoj zahvali gradonačelniku i Gradu na izgradnji škole, ravnateljica  Violeta Vragotuk je istaknula da će nova škola zasigurno podići razinu kvalitete života ne samo djece nego i njihovih roditelja i učitelja. S prvim danom nastave krećemo u rad puni entuzijazma sa 140 upisanih učenika i 20 zaposlenih učitelja, ali vjerujemo da će nas već sljedeće godine biti mnogo više. Škola će raditi u jednoj smjeni, a takva organizacija učenicima će omogućiti uključivanje u razne školske izvannastavne aktivnosti i programe. Kao ravnateljica istinski vjerujem da je škola pokretač mnogih procesa u svakoj zajednici jer je izvor mladenačke energije koja donosi novu živost u naselje, dodala je ravnateljica.
 

Gradske vijesti - 2020.