clanak False

Podjela građevinskog materijala

18.04.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros lokaciju kod Mjesnog odbora Kučilovina  u Gradskoj četvrti Sesvete gdje je započela  podjela građevinskog materijala građanima kojima je potrebna pomoć za sanaciju oštećenja od potresa.

GrađanI kojima je potrebna  pomoć sanacije oštećenja od potresa mogu preuzeti građevinski materijal na šest punktova - Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i za Sesvete dva punkta, rekao je gradonačelnik Bandić te naglasio da će materijal dobiti i građani drugih gradskih četvrti koji imaju oštećenja na objektima. Radimo ovo kako bi pomogli građanima da što prije krenu sa sanacijom svojih objekata. Zahvaljujem se vatrogascima, Uredu za hitna stanja i statičarima koje smo angažirali, kao i predsjedniku Gradske četvrti Gornja Dubrava otkuda je ova ideja i krenula. Ovo sve radimo sredstvima Grada Zagreba jer od države još nismo dobili ni kune za obnovu, ali uvjeren sam da ćemo dobiti. Očekujem sinergiju zajedništva struke Zagreba i Vlade da zajedno obnovimo ovaj grad po mjeri čovjeka da bude još ljepši nego što je bio, istaknuo je gradonačelnik.

Pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon istaknula je kako je ova mjera pomoći namijenjena prvenstveno za vlasnike onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima. Prikupljeni materijal dijelit će se putem  vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora, s obzirom da su najbolje upoznati sa situacijom na terenu i u svakodnevnom kontaktu sa građanima, vodeći se podacima o oštećenjima te uzimati u obzir socijalne kriterije tako da prioritet imaju oni kojima je to jedina nekretnina, građani težeg imovinskog stanja, višečlane obitelji i oni sa težim zdravstvenim problemima. Građani koji preuzimaju materijal popunit će izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva.

Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Zagrebu što su omogućili da se ljudima kojima je potrebno pomogne.  Materijale počinjemo dijeliti danas po popisu koji su napravili predsjednici mjesnih odbora u suradnji s građanima  oštećenih objekata i nalazu statičara, rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić, dodavši da se od  građevinskih materijala dijeli crijep, drvena građa, čavli za drvo, krovna folija, mort za zidanje i opeka svaki dan od 10 do 18 sati.

Podjela građevinskog materijala - objava za medije

Gradske vijesti - 2020.