clanak False

Predstavljen Projekt Centar za integraciju

09.07.2020.
Danas je u auli Gradske uprave predstavljen projekt Centar za integraciju kojemu je cilj poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja žrtava obiteljskog nasilja, beskućnika i ovisnika integriranjem kapacitete ključnih dionika te transferom znanja i usluga u četiri županije: Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj, Osječko-baranjskoj te Šibensko-kninskoj.

Na konferenciji su govorili: zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Vesna Helfrih, pročelnica Gradskog ureda za branitelje, Sandra Vuk Pisk, voditeljica Ženskog odjela integrativne psihijatrije iz Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan i Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Kako vam je poznato, Grad Zagreb je prepoznat po svojoj socijalnoj politici, a poseban naglasak stavlja na sugrađane koji se nalaze u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti pa svojim mjerama i aktivnostima osigurava nadogradnju sustava i pružanje sadržajnije skrbi. Projekt „Centar za integraciju“ je nastao prateći potrebe naših sugrađana, a suradnja s udrugama i ustanovama koje rade na tom problemu nam je iznimno važna, kazao je gradonačelnik pa je zahvalio partnerskim organizacijama čijim je uključivanjem projekt dobio na vrijednosti: Domu za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja „Duga – Zagreb“, Udruzi Dom nade – udruzi za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama te Psihijatrijskoj bolnici „Sveti Ivan“ koje će u projektu pružati usluge ciljanim skupinama, dok će Grad Zagreb biti nositelj i koordinator projekta koji će trajati 24 mjeseca.

Pročelnica Helfrih je naglasila da je ovu vijest dočekala s velikom radošću jer njezin matični Ured već godinama i kroz različite programe skrbi o kvaliteti života hrvatskih branitelja razvojačenih 1995. i 1996.

U svakodnevnome kliničkom radu smo prepoznali potrebu ovakvih programa i primijenili integrativni timski pristup kako bismo pomogli i poboljšali kvalitetu života navedenih skupina, rekla je psihijatrica Vuk Pisk.

Pročelnica Galić je prisutne podsjetila da je ovo drugi projekt u proteklih 7 dana financiran iz Europskog socijalnog fonda. Njegova vrijednost je milijun i pol kuna.

Konferenciji su prisustvovale Mirjana Radovan i Natalija Bokulić iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Gradske vijesti - 2020.