clanak False

Prijem predstavnika Udruge slijepih Zagreb

05.11.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić danas se u Gradskoj upravi sastao s predstavnicima Udruge slijepih Zagreb koje su predvodili predsjednik Branimir Šutalo i izvršni direktor Goran Denis Tomašković.

Na sastanku se razgovaralo o zapošljavanju slijepih osoba na poslovima telefonista u ustanovama i u upravnim tijelima Grada Zagreba, a potom o postavljanja  novih trasa taktilnih površina i o ozvučenju semafora na križanjima. Također se pričalo o poboljšanju digitalne pristupačnosti mrežnih sadržaja i usluga Grada Zagreba slijepim i slabovidnim osobama.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je kazala da Grad neprekidno radi na unaprjeđenju odnosa s organizacijama civilnog društva kako bi im pomogli u rješavanju poteškoća. Važno je da nam ukažete na probleme što tište slijepe i slabovidne osobe. Jer Grad Zagreb je uvijek imao sluha za najnezaštićenije i najranjivije skupine!, izjavila je pročelnica.

Predsjednik Udruge Branimir Šutalo je istaknuo tržišni uspjeh projekta i njegova proizvodnog programa Sapuni s točkicama Sfera Visie j.d.o.o. što ga je radi jačanja konkurentnosti društvenog poduzetništva i stvaranja boljih uvjeta za zapošljavanje slijepih i slabovidnih Udruga pokrenula.

Gradske vijesti - 2020.