clanak False

Ryan Crouser pobjednik je 6. Memorijala Ivana Ivančića

15.09.2020.

Američki bacač kugle Ryan Crouser pobjednik je 6. Memorijala Ivana Ivančića na zagrebačkim fontanama s hicem od 22.74 metra, čime je oborio rekord mitinga, a pobjednički pehar mu je uručio gradonačelnik Milan Bandić.
Bacanje kugle na zagrebačkim fontanama tradicionalno je uvertira u atletski miting koji na stadionu Mladosti uz Savu počinje večeras, 15. rujna.

Olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira je u trećoj seriji bacio kuglu do 22.74 metra i „uništio” vlastiti rekord mitinga koji je držao od 2016. godine s 22.28!
Crouser je četiri puta bacao preko 22 metra (22.10, 22.74, 22.59, 22.31), a pobjednički hitac nije samo novi rekord mitinga nego i 11. najdalji hitac svih vremena u bacanju kugle te najbolji rezultat ostvaren na tlu Europe još od 1988. godine!

„Jako sam zadovoljan svojim današnjim nastupom, baš sve je bilo odlično. Možda mi je žao samo zbog toga što nisam bacio 23 metra, ali jako sam sretan i ovim rezultatom. Ozračje na bacalištu je bilo sjajno i mislim da je ovo veliki povratak atletike nakon svih onih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Idemo dalje, imam još nekoliko natjecanja do kraja sezone”, vidno je zadovoljan bio Crouser.

Aktualni svjetski prvak Joe Kovacs je s 21.30 zauzeo drugo mjesto, a svojim je nastupom u Zagrebu i on bio jako zadovoljan.
„Ovo mi je bilo prvo natjecanje ove sezone i nisam znao koliko mogu. Znao sam da nisam na razini na kojoj sam bio lani na kraju sezone, no osjećao sam se jako dobro, a takav je i moj rezultat. Fizički sam vrlo spreman, ali tehnika mi još nije najbolja i moram puno toga popraviti. Ovo je bilo još jedno sjajno natjecanje u Zagrebu”, rekao je svjetski prvak iz Dohe prošle godine.
Treće mjesto je svojim najboljim hicem sezone (21.20) zauzeo dvostruki svjetski prvak David Storl.

Iz Zagreba je, tako, u svijet još jednom otišla slika sjajnog natjecanja najboljih svjetskih bacača kugle, a bacalište pokraj fontana je još učvrstilo svoj kultni status u atletskom svijetu.
6. Memorijal Ivana Ivančića održan je u sklopu jubilarnog 70. Hanžekovićevog memorijala, mitinga iz WA Continental Tour Gold serije. Miting se nastavlja u utorak u 17.50 sati na stadionu SRC Mladost.
 

Gradske vijesti - 2020.