clanak False

Stavi pravu stvar na pravo mjesto!

25.09.2020.
Treća po redu manifestacija u okviru projekta „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ održana je danas na gradskim lokacijama - Trg dr. Franje Tuđmana, Sigečica kod Doma zdravlja te u Parku 101. brigade. Na spomenutim lokacijama organizirani su glazbeni nastupi, različite igre, kolo sreće, bubble football, streličarstvo, edukacija o očuvanju okoliša i društvene igre ''Ekodrom'' i ''Ekoforija''.

Okupljene na Trgu Franje Tuđmana, među kojima i brojnu djecu, pozdravila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić, ujedno i voditeljica projekta koja je naglasila kako upravo zbog djece, naših najmlađih i najzaigranijih sugrađana trebamo čuvati naš grad. „Kontinuirano osiguravamo adekvatnu infrastrukturu, a zahvaljujući Zagrebačkom holdingu nastavljamo u smjeru zelenog, održivog i sretnog Zagreba“ rekla je zamjenica Majić.

Nakon Dana hrvatskih voda i Europskog dana bez automobila, danas je u okviru projekta obilježen i Svjetski dan čistih planina. Manifestacija je započela dječjom predstavom „Pa to je čarobno“, poslije čega su predstavljene i brojne edukativno-informativne aktivnosti koje Grad Zagreb organizira kako bi javnost senzibilizirao na održivo gospodarenje otpadom. To konkretno znači da se Zagrepčanke i Zagrepčane želi informirati i educirati o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, ali i motivirati na veći osobni angažman u tom procesu. Projekt vrijedan 4.945.708,54 kuna, većim dijelom je financiran bespovratnim sredstvima EU iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. (u iznosu od 3.600.000,00 kuna).

Projekt „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ čini dio napora Grada Zagreba kako bi postao predvodnik u odvojenom sakupljanju otpada te da tako približi Hrvatsku ostvarenju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, na način koji je uobičajen u Europskoj uniji.
 

Gradske vijesti - 2020.