clanak False

192 pozitivne na COVID-19

19.10.2020.

f

U Nastavnome Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar je tijekom jučerašnjeg dana testirano 670 osoba, a od kojih su 192 pozitivne na COVID-19, dok su  mjere samoizolacije propisane za 1 042 osobe, izvijestio je Stožer Civilne zaštite na današnjoj konferenciji za tisak u auli Gradske uprave.

Glavna sestra Nastavnog zavoda Cecilija Rotim je istaknula da je jučer u domovima za starije i nemoćne otkriven jedan zaražen djelatnik. „Pozitivno je šest učenika i četiri nastavnika osnovnih škola te 17 učenika srednjih škola na području grada. U Zagrebu su trenutno 1 502 osobe aktivno bolesne, a 7 125 osoba se nalazi u samoizolaciji“, rekla je.  

„Tijekom ovog vikenda u Zagrebu dijagnosticirano je 865 COVID pozitivnih osoba te su pojačane aktivnosti kroz domove zdravlja gdje su pomoć tražile 1 284 osobe tijekom posljednja tri dana. 

Na testiranje je upućena 541 osoba“, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Također je zamolio sugrađane koji trebaju hitnu intervenciju, da prije poziva Hitnoj službi izmjere temperaturu, kako bi se ubrazo sam postupak.

Nakon proboja virusa prošli tjedan, tijekom vikenda su evidentirana samo tri zaražena djelatnika, a sukladno tome njih pet je u samoizolaciji, izvijestila je Višnja Nesek Adam iz Kliničke bolnice „Sveti Duh“.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić još jednom je pozvala sugrađane na pridržavanje mjera opreza i preporuka Gradskog i Nacionalnog stožera.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je izvijestio da je građevinski otpad do danas uklonjen s više od 15 000 lokacija, dok je tijekom jučerašnjeg dana uklonjeno 55 tona s 39 lokacija.

Gradske vijesti - 2020.