clanak False

20. Gerontološki tulum

29.09.2023.
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba danas se na Trgu Nikole Šubića Zrinjskog, u organizaciji Grada Zagreba, održala tradicionalna 20. manifestacija "Gerontološki tulum" kojoj je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet sa suradnicima.

 Zaželjevši prisutnima da budu aktivni, zdravi i radosni, zamjenik gradonačelnika Korlaet je naglasio kako Gradska uprava ulaže velike napore kako bi im se unaprijedili životni uvjeti starijim sugrađanima. „U protekle dvije godine napravili smo niz akcija kojima smo nastojali poboljšati status sugrađana starije životne dobi. Od povećanja određenih materijalnih prava, kao što su povećanje cenzusa za ostvarivanje prava na besplatan kupon za Pretplatnu kartu ZET-a za umirovljenike i osobe starije od 65 godina koje nisu umirovljenici, do doma za starije osobe Markuševec, koji smo, nakon dugo iščekivanja, nedavno otvorili“, poručio je zamjenik najavivši i izgradnju doma u Dubravi.

 U bogatom kulturno-zabavnom i izlagačkom programu koji se istovremeno odvijao na pozornici i na štandovima, sudionici su okupljenima prikazali što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze, počevši od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava koja predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost kulturnog dobra  Zagreba i okolice.

 U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima su bili osigurani besplatni ciljani pregledi, kao što su: mjerenje tlaka i šećera, mjerenje tlaka venske cirkulacije, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

Gradske vijesti - 2023.