clanak False

Zamjenica Dolenec održala sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola

08.12.2023.
Danas su zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec, pročelnik Luka Juroš i kolegice iz Gradskog ureda za obrazovanje održali sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola (HUROŠ): predsjednicom udruge Antonijom Mirosavljević, Josipom Petrovićem, predsjednikom Ogranka Grada Zagreba i Ivicom Radoševićem, predsjednikom Ličko-senjskog ogranka.

Zamjenica Dolenec predstavila je projekte u obrazovanju koji su u fokusu Grada u 2024. godini. Nastavljaju se ulaganja u obnovu i izgradnju osnovnih škola, te priprema projekata jednosmjenske nastave za EU financiranje, a osigurane su, između ostalog, i značajne investicije za održavanje školskih objekata, zdraviju prehranu i inkluzivno obrazovanje.

Predstavnici HUROŠ-a izrazili su spremnost na suradnju i ukazali na različita iskustva i perspektive svojih članova diljem Hrvatske. Jedna od tema sastanka bilo je pitanje upravljanja školama od strane osnivača i uloga školskih odbora, kako u Zagrebu, tako i u ostatku Hrvatske. U razgovoru s ravnateljima također je naglašena važnost mentalnog zdravlja mladih, kao i jačanje podrške školama i roditeljima u borbi protiv međuvršnjačkog nasilja.

Gradske vijesti - 2023.