clanak False

Gradonačelnik Tomašević obišao objekt u obnovi u koji će se preseliti Muzej naivne umjetnosti

01.12.2023.
Gradonačelnik Tomašević i ministrica kulture i medija Nina Obuljen-Koržinek obišli su objekt u obnovi na adresi Demetrova 18 u koji će se kasnije preseliti Muzej naivne umjetnosti, a zatim su prisustvovali otvorenju izložbe „OHO! I to je naiva – Picelj s druge strane opusa“.

Muzej naivne umjetnosti je državni muzej koji je jedan od najposjećenijih u Gradu Zagrebu. Premda su 90 % posjetitelja strani turisti, vjerujem da će nakon završetka cjelovite obnove biti više domaćih posjetitelja“, rekao je gradonačelnik Tomašević. Dodao je kako ga veseli završetak konstrukcijske obnove te kako će se, nakon završetka predstojeće cjelovite obnove, muzej dići na novu razinu.

Istaknuo je i kako Grad Zagreb ima dosta projekata obnove u kulturnim ustanovama, u suradnji s Ministarstvom kulture i medija, kao primjerice obnova Klovićevih dvora, Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Muzeja za umjetnost i obrt, Umjetničkog paviljona, a najavio je i otvorenje Muzeja prigorja u Sesvetama.

Ministrica Obuljen-Koržinek naglasila je kako je za obnovu Muzeja naivne umjetnosti osigurano otprilike 2 milijuna eura iz Fonda solidarnosti te otprilike 8 milijuna eura do kraja cjelovite obnove i stalnog postava. Zahvalila se Hrvatskom restauratorskom zavodi i izvođačima radova na angažmanu te najavila da se otvorenje Muzeja očekuje 2026. godine.

Gradske vijesti - 2023.