clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet na obilježavanju Svjetskog dana romskog jezika

04.11.2023.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet prisustvovao je obilježavanju Svjetskog dana romskog jezika, u organizaciji Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „Kali Sara“.

Spomenuvši velika postignuća za Rome, poput izdavanja romsko-hrvatskog i hrvatsko-romskog rječnika, donošenja Povelje o romskom jeziku, uvođenju kolegija posvećenog romskom jeziku i književnosti na Filozofskom fakultetu, a posebice ustanovljavanja 5. studenog kao Svjetskog dana romskog jezika, zamjenik Korlaet je čestitao svim okupljenima Svjetski dan romskog jezika.

Sve više mladih Romkinja i Roma završava srednjoškolsko obrazovanje i stječe zvanja na visokoškolskim ustanovama. Tome je i Grad Zagreb dao svoj doprinos jer već niz godina dodjeljuje stipendije romskim učenicima i studentima, a tako će biti i ubuduće“, naglasio je zamjenik Korlaet.

Dodao je kako su Romi danas sve više uključeni u kulturne, političke, razvojne i integrativne procese hrvatskog društva i Grada Zagreba, te istaknuo kako će u tim nastojanjima i nadalje u Gradu Zagrebu imati pouzdanog partnera.

Okupljenima su se, osim zamjenika Korlaeta, obratili i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ivan Ćelić, zastupnik u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi i predsjednica Saveza Suzana Krčmar.
 

Gradske vijesti - 2023.