clanak False

Advent Zagreb 2023.

02.06.2023.
Nakon provedenih natječaja za organiziranje božićnih manifestacija i za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge u užem centru Grada i gradskim parkovima, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba kreću s pripremama za organiziranje božićnih manifestacija po gradskim četvrtima.
 
ADVENT ZAGREB 2023 započet će 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024., a sve lokacije će moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 29. studenog i trajati do 2. prosinca. Svrha je omogućiti nositeljima lokacija pružanje usluga par dana prije službenog početka Adventa kao pripremu za rad. Tek nakon svečanog otvorenja u subotu 2. prosinca, lokacije će zasjati u punom sjaju te započeti s koncertima i kulturnim programima.

ORGANIZIRANJE BOŽIĆNIH MANIFESTACIJA PO GRADSKIM ČETVRTIMA
 
Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije: Maksimir - Kvaternikov trg, Trešnjevka – sjever - Trg Krešimira Ćosića, Trešnjevka – jug, Palinovečka ulica, Stenjevec - Trg Ivana Kukuljevića, Podsusused – Vrapče, Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesevete - Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Peščenica – Žitnjak, MO Kozari bok, Novi Zagreb – istok, Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad, Trg Ane Rukavine, Podsljeme – žičara, Brezovica - kod igrališta.
 
Također, s obzirom na to da za lokaciju staru Vlaška - pješačka zona nije zaprimljena odgovarajuća ponuda, navedena lokacija će ponovno biti uvrštena u navedeni Javni natječaj.
 
Sve lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju.
 
Natječaj se nalazi na linku, a ponude se zaprimaju zaključno s 2.7.2023.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektroničke pošte na adresu turizam@zagreb.hr  radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.
 
Financijska potpora Turističke zajednice grada Zagreba
  • Nakon što pojedinom prijavitelju Grad Zagreb odobri korištenje određene javne površine, ukoliko prijavitelj to želi, može aplicirati za financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba. Prijavitelj će proći posebnu evaluaciju, a sve informacije o uvjetima i maksimalnom mogućem iznosu po lokaciji već su određene i  nalaze se na linku.
  • Potpora će se temeljiti isključivo na kulturno zabavnom programu.

PRIGODNA PRODAJA I UGOSTITELJSKE USLUGE
 
Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica. Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude, a natječaj se nalazi na linku, a ponude se zaprimaju zaključno s 2.7.2023.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektroničke pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.