clanak False

Advent Zagreb 2024.

11.05.2024.
Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg Adventa 2023. i ove godine, u zajedničkoj koordinaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, JU Priroda Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga d.o.o. - podružnice Tržnice Zagreb, započinju pripreme za ovogodišnji Advent Zagreb 2024. Novost ovogodišnjeg Adventa je proširenje adventskih događanja na tržnicu Dolac, a predviđena je dodjela mjesta za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge. 

ADVENT ZAGREB 2024. započet će 30. studenog 2024. i trajati do 7. siječnja 2025., a sve lokacije će moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 27. studenog i trajati do 29. studenog. Svrha je omogućiti pružanje usluga par dana prije službenog početka Adventa, kao pripremu za rad. Tek nakon svečanog otvorenja u subotu 30. prosinca, lokacije će zasjati u punom sjaju te započeti s koncertima i kulturnim programima.

Radi lakšeg snalaženja, pogotovo iz razloga što svim površinama koje su ponuđene za Advent 2024., upravljaju različite institucije - Grad Zagreb, JU Priroda Grada Zagreba i Zagrebački holding d.o.o. - podružnice Tržnice Zagreb, a i mogućnosti traženja financijske potpore od Turističke zajednice grada Zagreba, objavljujemo sve potrebne informacije i poveznice na kojima se nalaze natječaji i pozivi vezani uz Advent Zagreb 2024.

 

ORGANIZIRANJE BOŽIĆNIH MANIFESTACIJA

Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije Trg Josipa bana Jelačića, Europski trg –  Ulica Augusta Cesarca, Vlaška ulica – pješačka zona. Za organiziranje božićnih manifestacija u gradskim četvrtima predviđene su lokacije: Maksimir – Kvaternikov trg, Trešnjevka sjever –  Trg Krešimira Ćosića, Trešnjevka jug – Palinovečka ulica, Stenjevec –  Trg Ivana Kukuljevića, Podsusused – Vrapče –  Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesvete –  Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Novi Zagreb – istok – Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad – Trg Ane Rukavine, Podsljeme – Žičara, Brezovica – kod igrališta.
Ove lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju.
 
Sve informacije o načinu prijave nalaze se na poveznici, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151 ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Ponude se podnose zaključno s 26. svibnja 2024. godine

PRIGODNA PRODAJA I UGOSTITELJSKE USLUGE

 Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica.
Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude.
 
Sve informacije o načinu prijave nalaze se na poveznici, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151 ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Ponude se podnose zaključno s 26. svibnja 2024. godine


DODJELA KONCESIJSKOG ODOBRENJA U GRADSKIM PARKOVIMA
 
Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog božićnog i ovogodišnjeg programa i obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti predviđeni su park na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, park na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i park na Trgu kralja Tomislava.
 
Sve informacije o načinu prijave nalaze se na poveznici, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 01/2320-460, radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Ponude se podnose zaključno s 26. svibnja 2024. godine


TRŽNICE ZAGREB
 
Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge predviđena su mjesta Dolac - Mala terasa i Dolac - Trg Petrice Kerempuha.
 
Sve informacije o načinu prijave nalaze se na poveznici, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj 091/6420810 i 091/4565014 ili putem elektronske pošte na adresu trznice.info@zgh.hr,  radnim danima od 8,00 do 16,00. 

Ponude se podnose zaključno s 11. lipnja 2024. godine


FINANCIJSKA POTPORA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ZAGREBA

Kao i prijašnjih godine, oni koji žele mogu se prijaviti za potporu u Turističkoj zajednici grada Zagreba, a sve informacije o uvjetima i maksimalnom mogućem iznosu po lokaciji nalaze se na poveznici. Nakon što Grad Zagreb i Priroda Grada Zagreba odobre korištenje javne površine, korisnici se mogu prijaviti za sredstva Turističke zajednice grada Zagreba, nakon čega će proći posebnu evaluaciju. Potpora će se temeljiti isključivo na kulturno zabavnom programu, prigodnom uređenju lokacije te doprinosu temi i održivost.