clanak False

Bogata izložbena aktivnost zagrebačkih inovatora

19.04.2017.

Na nedavno završenom 13. međunarodnom salonu inovacija i inovacijskih tehnologija "Arhimed 2010" održanom u kulturno-izložbenom centru Sokoljniki u Moskvi, zagrebački inovatori iznova su postigli vrlo zapažene rezultate. S ostalim hrvatskim inovatorima, kojima je ovo deseti uzastopni nastup na "Arhimedu", osvojili su – među 1200 ukupno izloženih inovacija iz RF i 12 ostalih zemalja – najvišu nagradu Grand prix zlatnu statuu Arhimeda, 6 zlatnih i 3 srebrne medalje, te 7 posebnih nagrada.

Od zagrebačkih inovatora zlatna odličja osvojili su: Melita Pavlek-Moćan za COSMEL – prirodnu organsku dermokozmetiku, Tomislav Bronzin (CITUS d.o.o.) za Protect@work, Nenad Zlamal (s mentorom Ivanom Jurićem) s Fakulteta strojarstva i brodogradnje za Scenski rasvjetni pult, Studio za dizajn DEMI DESIGN za Kolekciju poslovnih i protokolarnih proizvoda s logotipom Nikole Tesle, nazvane "Tesla-Genius for the Future", dok je srebrnom medaljom nagrađen Tino Herljević (s mentoricom Sanjom Kovačević) iz zagrebačke Osnovne škole Augusta Šenoe za inovaciju Solarni tracking sustav.

Posebnim nagradama nagrađeni su Nenad Zlamal i Tino Herljević, te mentori Ivan Jurić i Sanja Kovačević.

   

Više priznanja dobile su i Ljiljana Pedišić, predsjednica i Nada Andrassy, dopredsjednica Saveza inovatora Zagreba.

Ovogodišnji nastup zagrebačkih i hrvatskih inovatora na "Arhimedu" organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz financijsku potporu Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore.

Savez inovatora Zagreba najavljuje uskoro i nove izložbene aktivnosti. Već 15. svibnja na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnja pripremaju jubilarnu desetu izložbu inovacija mladih Hrvatske – INOVA-mladi, a od 16. do 18. lipnja sudjelovat će na INPEX-u, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda u Pittsburghu (Pennsylvania, SAD).

Više o ovim izložbama pogledajte na web stranici Saveza inovatora Zagreba: http://www.savez-inovatora-zagreba.hr


Novosti 2010