clanak False

Jedriličarski memorijal "Marko Horvat"

18.10.2010.

Na zagrebačkom jezeru Jarun u subotu i nedjelju, 16. i 17. listopada, po prohladnom je vremenu održan 10. memorijal "Marko Horvat", otvoreno pojedinačno prvenstvo učenika osnovnih škola Grada Zagreba u jedrenju za klasu "Optimist". U natjecanju, koje je u ime pokrovitelja – Gradske skupštine Grada Zagreba – otvorila njezina potpredsjednica mr. sc. Tatjana Holjevac, nastupilo je 28 natjecatelja iz 18 zagrebačkih osnovnih škola.

U dva dana odjedrena su četri jedrenja, a najbolje su rezultate postigli Antonio Lunko iz OŠ Pantovčak, Karla Šavar (OŠ I. Kršnjavi) i Juraj Rzounek (OŠ  D. Tadijanović). Na prigodnoj svečanosti najboljima su uručeni pehari i i priznanja.

I ovogodišnji Memorijal uspješno su organizirali Zagrebački savez tehničkih djelatnosti na vodi i Jedriličarski klub "Sveti Nikola", a prisustvovali su mu, među ostalima, i Madeleine Wolf, načelnica i Mirko Banjeglav, stručni savjetnika Odjela za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport koji je i financijski pomogao održavanje ovog tradicionalnog natjecanja.

  


Novosti 2010