clanak False

Više od 60 posto darovitih informatičara iz Zagreba

17.05.2010.

Daroviti zagrebački informatičari programeri i ove su godine postigli zapažene uspjehe na upravo završenome državnom natjecanju za učenike osnovnih i srednjih škola u Puli (od 14. do 16. svibnja). Od ukupno stotinu i osamnaest učenika koji su iz cijele Hrvatske pozvani na natjecanje u programiranju, čak je njih šezdeset i dvoje bilo iz Zagreba. Osvojili su šest prvih i 60 posto plasmana na drugo i treće mjesto!

U programskom jeziku LOGO, među učenicima petih razreda, najbolji je bio Robert Benić, a drugo i treće mjesto osvojili su Hrvoje Ricijaš i Tomislav Babić.

Među šestašima pobijedio je Martin Rosezweig, a slijede ga, na drugom i trećem mjestu, Petar Orlić i Marija Gegić.

Mihael Liskij je u kategoriji učenika sedmih razreda zauzeo prvo mjesto s osvojenih maksimalnih 200 bodova, dok je treće mjesto pripalo također mladom Zagrepčaninu Mariju Pejinoviću.

Među osmašima, Martin Bagić je zauzeo drugo mjesto.

U programskom jeziku C++, u kategoriji petih razreda, najbolji je bio Vedran Kurdija. Odlični su bili i Dominik Gleich te braća Bradač s plasmanom među prvih troje.

Među srednjoškolcima prva mjesta osvojili su Marin Tomić (prvi razredi) i Matija Milišić (drugi razredi). U kategoriji natjecatelja iz trećih razreda srednjih škola Ivica Kičić je osvojio drugo, a Gustav Matula treće mjesto, dok je među učenicima četvrtih razreda Tomislav Gudlek bio drugi, a Marin Smiljanić treći.

 


Novosti 2010