clanak False

Dani kupina do 17. rujna

Osim kupina, na promotivnim štandovima moći će se naći i ostali srodni proizvodi poput kupinovog vina, marmelade, likera, rakije i sirupa.
15.07.2011.


Nakon dana zagrebačkih jagoda i trešanja, na Trgu kralja Tomislava, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i u društvu pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emila Tuka i zamjenika župana Zagrebačke županije Damira Tomljenovića, upravitelj Poljoprivredne zadruge „Kupina Eko“ Zdravko Biškup jutros je prigodnim govorom otvorio osmu manifestaciju „Dani hrvatskih kupina i proizvoda od kupina'“, istaknuvši da je ova sunčana godina doprinijela slatkoći ekološki uzgojenih svježih kupina s područja Zagreba i Zagrebačke županije.
Osim kupina, na promotivnim štandovima moći će se naći i ostali srodni proizvodi poput kupinovog vina, marmelade, likera, rakije i sirupa. Na manifestaciji sudjeluje 16 proizvođača kupina, uzgajatelja Poljoprivredne zadruge „Kupina Eko'', Maricus d.o.o. i Udruga ekoloških poljoprivrednih proizvođača Hrvatske, a organizatori su Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.
Za vrijeme trajanja manifestacije, točnije do 17. rujna, pola kile svježih kupina moći će se kupiti za 10 kuna, vino za 45, džem za 15, a sirup za 30 kuna, i to na 11 štandova unutar sedam lokacija u Zagrebu.


DANI HRVATSKIH KUPINA i proizvoda od kupina

Do 6. srpnja: Dani zagrebačkih trešanja

Dani zagrebačkih jagoda


Gradske vijesti - 2011.