clanak False

Floraart - od 1. do 5. lipnja na Bundeku

Zagrepčani i drugi posjetitelji, od 1. do 5. lipnja, moći će uživati u cvjetnim kreacijama izlagača iz Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Hrvatske na Floraartu na Bundeku.
26.05.2011.


Zagrepčani i drugi posjetitelji, od 1. do 5. lipnja, moći će uživati u cvjetnim kreacijama izlagača iz Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Hrvatske, na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare u povodu predstojeće 46. međunarodne vrtne izložbe FLORAART na Bundeku. Pokrovitelj izložbe Grad Zagreb, izdvojio je za njenu realizaciju milijun i devetsto tisuća kuna.

Ovo je dvadeseta godina kako se izložba održava pod imenom FLORAART u organizaciji Zrinjevca, a peta otkako ju priređujemo u prirodnom ambijentu na Bundeku, gdje je dostupna mnoštvu posjetitelja, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora izložbe. Usprkos krizi nastojali smo održati kvalitetu ove značajne manifestacije na koju smo iznimno ponosni, a za koju postoji veliki interes i izlagača i posjetitelja, dodao je gradonačelnik.

Osim velike izložbe ukrasnog bilja i rezanog cvijeća, bogate ponude opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja..., direktor Zrinjevca Igor Toljan, istaknuo je i posebna događanja na FLORAART-u kao što su: natjecanje Hrvatskog KUP-a Florista – 2. lipnja, Natjecanje srednjih poljoprivrednih škola – 1. lipnja, te Hrvatski projekt Lijepa naša Sava, čiji je cilj zaštita i promocija rijeke Save.

Vrtna izložba bit će popraćena i kulturno umjetničkim programom na vanjskoj pozornici, a za najmlađe je Kazalište Tvornica lutaka priredio po dvije predstave dnevno – u 11,00 i 18,00 sati, na dječjoj pozornici.

FLORAART možete posjetiti svakim danom od 9,00 do 21,00 sat i to besplatno, a osim uživanja u raznovrsnim i raznobojnim cvjetnim kreacijama, moći ćete dobiti savjet i naučiti ponešto o sadnji i uzgoju cvijeća i bilja.


Gradske vijesti - 2011.