clanak False

Gradonačelnica Balakova kod gradonačelnika Zagreba

Zagreb nam se jako svidio, pogotovo njegova ljepota i čistoća, izjavila je, nakon susreta sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u gradskoj palači Dverce, Olga Georgievna Mazunina, gradonačelnica ruskoga grada Balakova, koja sa suradnicima boravi u višednevnom posjetu glavnome gradu Hrvatske
17.05.2011.

 
Zagreb nam se jako svidio, pogotovo njegova ljepota i čistoća, izjavila je, nakon susreta sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u gradskoj palači Dverce, Olga Georgievna Mazunina, gradonačelnica ruskoga grada Balakova, koja sa suradnicima boravi u višednevnom posjetu glavnome gradu Hrvatske. Zainteresirani za nove tehnologije, posebno za rješenja s područja ekologije, gosti iz Balakova, u petak će, dogovoreno je, obići kapitalne zagrebačke objekte s područja prometa i ekologije sagrađene u posljednjih pet godina.

Prema riječima gradonačelnika Bandića, nakon ovoga, prvog susreta, slijedi konkretizacija odnosa dvaju gradova, što će uslijediti nakon pisama namjere.

Uvijek rado primamo goste iz drugih zemalja kako bismo zajedno, razmjenom iskustava, vidjeli što možemo bolje i više učiniti za dobrobit građana obaju gradova, rekao je zagrebački gradonačelnik, podsjetivši da je Zagreb, od ruskih gradova, potpisao Sporazum o suradnji s Moskvom, te da već niz godina gaji prijateljske odnose s Beslanom.

Sastanku u Dvercu, s ruske strane, prisustvovali su: predsjednica Odbora za budžetsko-financijsku, gospodarsku i industrijsku politiku Vijeća Općine Balakovo Olga Vladimirovna Boljakina; zamjenik rukovoditelja upravljanja uređenjem i cestama Balakovo Aleksej Jevgenjević Ivanščenko i zamjenik generalnog direktora Centra za neovisnu ekspertizu vlasništva Viktor Fjodorović Iljuhin.

U ime Grada, razgovoru su nazočili: pročelnik GU za financije Slavko Kojić, pročelnik GU za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić i zamjenica pročelnice GU za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Ines Bravić.


Gradske vijesti - 2011.