clanak False

Gradonačelnik i zamjenici na 22. Zagreb Pride

10.06.2023.
U Zagrebu se danas održava 22. Zagreb Pride, povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice pod sloganom "Zajedno za trans prava". U Povorci je sudjelovao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

"Zagreb Pride je ove godine posvećen prije svega trans osobama tako da i njima želimo dati podršku. Želimo da se cijela LGBT zajednica i sve LGBT osobe osjećaju dobrodošli u Zagrebu, da se osjećaju ravnopravno, da se ne osjećaju diskriminirano po bilo kojoj osnovi. To nam je jako bitno i na tome ćemo i dalje raditi“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević. 

Dodao je da je ohrabrujuće što toliko mladih sudjeluje u Povorci. „Ovdje stalno vidimo hrpu mladih ljudi i nema incidenata već dugi niz godina. Mislim da na kraju Zagreb u tom smislu može biti ponosan kao grad koji doista prihvaća sve razlike i gdje se svi mogu osjećati dobrodošlo i ugodno”, poručio je gradonačelnik. 

Zagreb Pride se održava od 2002. s ciljem borbe za otvorenost i prihvaćanju različitosti u organizaciji Udruge „Zagreb pride“ koja se zadnja dva desetljeća bori za društvo ravnopravnosti, prihvaćanja i jednakosti svih seksualnih i rodnih identiteta te svih oblika obitelji.

Povorka je krenula ispred Muzeja Mimara te je prošla Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Jelačića, Jurišićevom i Draškovićem, a završava na Ribnjaku gdje je predviđen mirni prosvjed s prigodnim govorima u 18 sati, nakon čega slijedi zabavni program.

Gradske vijesti - 2023.