clanak False

Gradonačelnik na biciklu obišao novozagrebačka gradilišta

Kako bi se osobno uvjerio u kvalitetu i nedostatke biciklističkog prijevoza u Zagrebu, a u skladu s aktualnom gradskom politikom kontinuiranog proširivanja i poboljšavanja staza, gradonačelnik Bandić danas je na biciklu obišao dva novozagrebačka gradilišta
17.08.2011.


Kako bi se osobno uvjerio u kvalitetu i nedostatke biciklističkog prijevoza u Zagrebu, a u skladu s aktualnom gradskom politikom kontinuiranog proširivanja i poboljšavanja staza, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na biciklu obišao dva novozagrebačka gradilišta: izgradnju nogometnog igrališta NK Gavrana na Laništu i rekonstrukciju Remetinečke na dionici od Ul. Savski gaj XIII do Ulice dr. Luje Naletilća. Prije prelaska mosta, sa suradnicima i novinarima, nakratko je svratio do kompleksa Paromlin unutar kojega se uređuje parkiralište za 600 automobila i koji, najavio je, neće biti u sustavu naplate. Prema informacijama s gradilišta, hortikulturno uređenje počinje na jesen.

Fontane ljeti, klizališta zimi na zelenoj površini uz Ul. Hrvatske bratske zajednice

Iduća postaja prvoga gradonačelnikovog biciklističkog obilaska bila je ulica Hrvatske bratske zajednice gdje se, prema projektu arhitektice Helene Njirić, predviđa gradnja pet fontana kao nastavak zagrebačke zelene potkove. Pritom bi se ljetne fontane zimi pretvarale u klizališta. Kako se čulo, u tijek je postupak javne nabave za I etapu radova koji bi obuhvatili dvije fontane i dva pješačka prolaza na sjevernom dijelu zelene površine (zapadni prolaz od Sveučilišne biblioteke prema zelenoj površini, te prolaz istok koji bi do zelene površine i budućih fontana vodio od naselja Trnje). U sljedećim fazama, sagradile bi se preostale tri fontane prema jugu.

Pojačano održavanje Remetinečke

U Gradskoj četvrti Novi Zagreb zapad zagrebački je gradonačelnik obišao radove na Remetinečkoj cesti, od ulice Savski gaj XIII do Ulice dr. Luje Naletilića, u dužini od 500-tinjak metara koji uključuju zamjenu kolničke konstrukcije, uređenje sjevernog i južnog nogostupa s biciklističkom stazom, dogradnju parkirališnih mjesta uz objekt NOVE TV te uređenje autobusnog stajališta. Očekuje se da bi radovi koji Grad stoje oko dva milijuna kuna trebali biti dovršeni do početka rujna.

Novo nogometno igralište na Laništu

Na gradilištu igrališta nogometnog kluba Gavran na Laništu, gradonačelnik je naglasio da u naselju žive većinom branitelji i njihove obitelji te je doista u redu da i oni dobiju „zonu mira i športski objekt“. Zahvat vrijedan oko 1,9 milijun kuna obuhvaća izgradnju nogometnog igrališta, pješačke staze i drugih potrebnih sadržaja za funkcioniranje kluba.

Gradonačelnik podržao i osigurao logistiku za sugrađane koji razmjenjuju udžbenike ipred zgrade INE

Današnji obilazak završen je na Aveniji Dubrovnik, ispred zgrade INE, gdje je gradonačelnik posjetio školarce koji ususret novoj školskoj godini prodaju, odnosno razmjenjuju svoje knjige. Gradonačelnik je napomenuo kako će učenicima osigurati prenosivi wc i cisternu s vodom kako bi se mogli okrijepiti, te da će idućih dana ovdje biti i komunalni redari.

Unatrag 12 godina uređeno 250 km biciklističkih staza u Zagrebu

Uz obilazak ovih gradilišta, vožnjom od zgrade gradske uprave rutom: Hrvatske bratske zajednice – Avenija V. Holjevca - Avenija Dubrovnik – Rotor – Arena Zagreb, gradonačelnik se uvjerio i u stanje, odnosno potrebe zagrebačkih biciklista, te najavio kako će se, tamo gdje je to potrebno, obnoviti ili ucrtati oznake za biciklističke staze, napraviti „premosnice“ tamo gdje nedostaju. Unatrag 12 godina uređeno je oko 250 km biciklističkih staza – naglasio je gradonačelnik, dodavši da, prema onomoe što je danas vidio, nedostaju na raskrižjima Avenije V. Holjevca, Hrvatske bratske zajednice i Avenije Dubrovnik sve do rotora. Najavio je da će se tijekom rekonstrukcije rotora riješiti i biciklističke staze.


Gradske vijesti - 2011.