clanak False

Gradonačelnik obišao gradilište na Trgu Krešimira Ćosića

02.05.2023.
Radovi na sanaciji Trga Krešimira Ćosića, koji od izgradnje, prije 46 godina, nije bio obnavljan, bit će gotovi do ljeta, najavljeno je danas prilikom obilaska radova ispred Doma sportova. Gradilište su obišli gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet sa suradnicima.

„Plato veličine 5.000 m² biti će popločen betonskim pločama debljine osam centimetara. Vrijednost radova iznosi oko 530 tisuća eura i bit će u potpunosti financirani iz gradskog proračuna“, rekao je gradonačelnik Tomašević, a zamjenik Koralet  je dodao kako će u okviru projekta biti obnovljena i fontana koja se nalazi na Trgu, u vrijednosti 66 300 eura.

Također, gradonačelnik je podsjetio i na projekt obnove Doma sportova: „Dom sportova je, kao multifunkcionalna sportska dvorana, najbitnija sportska dvorana u Republici Hrvatskoj s obzirom na broj sportova i sva natjecanja koja su se u njoj odvijala. Nažalost Ledena dvorana, zbog potresa, nije u funkciji već tri godine, a zanemarivala se i ranije. Kad govorimo o Domu sportova riječ je o tri velike i četiri manje dvorane, a ukupna vrijednost konstrukcijske obnove i rekonstrukcije je oko 160 milijuna kuna. Radi se velikom iznosu koji ne možemo povući iz Fonda solidarnosti. Naime, sredstva Fonda se ne mogu koristiti za sportske građevine oštećene u potresu, što znači da će troškove pokriti Grad“.


 

Gradske vijesti - 2023.