clanak False

Gradonačelnik Tomašević pridružio se sajmu zdravlja „Štampar u tvom kvartu“ na Peščenici

16.09.2023.
Sajam zdravlja: „Štampar u tvom kvartu“ u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Grada Zagreba te područnih Domova zdravlja održan je danas na tržnici Volovčica.

Sedmo po redu edukativno događanje ponovno je okupilo veliki broj građana, koji su imali priliku više naučiti o važnosti pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti i aktivnog načina života.

Podršku svojim dolaskom ponovno je iskazao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je istaknuo: „Uvijek se rado odazovem na poziv Nastavnog zavoda, koji u suradnji s područnim domovima zdravlja, već gotovo godinu dana organizira ovu hvalevrijednu akciju promicanja zdravlja i jačanja kulture brige o zdravlju i kvaliteti života koja je važna za cijelu lokalnu zajednicu.“

Građani su se na Sajmu mogli posavjetovati s nutricionistom i kineziologom te dobiti prijedloge primjerene prehrane za različita zdravstvena stanja. Uz to, posjetitelji su imali mogućnost obaviti preventivne preglede te provjeriti razinu tlaka i glukoze u krvi, kao i razinu ugljičnog monoksida u izdisaju, te su se mogli savjetovati s liječnicima o preventivnim programima ranog otkrivanja raka dojke, raka vrata maternice te raka debelog crijeva.

Zanimanje je vladalo i za savjetovanja o kozmetici, razumijevanju deklaracija na igračkama, kozmetici i hrani te savjetovanje o kvaliteti zraka u njihovom kvartu. Dio aktivnosti na Sajmu bio je namijenjen i najmlađima koji su mogli naučiti kako pravilno prati zube i sudjelovati na radionici o zdravoj prehrani ali i mentalnom zdravlju te prevenciji ovisnosti.

„U proteklih desetak mjeseci obišli smo Podsused, Vrapče, Trešnjevku, Novi Zagreb, Trnje, Dubravu i Sesvete. U sljedećih mjesec dana planiramo posjetiti još dva zagrebačka kvarta gdje ćemo također podsjetiti na poznati postulat dr. Andrije Štampara kako je glavno mjesto liječničkog djelovanja tamo gdje ljudi žive, a ne ordinacija.“, naglasio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Branko Kolarić.

Gradske vijesti - 2023.