clanak False

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva Zagrepčane da istaknu hrvatske zastave te im, kao i svim braniteljima, upućuje čestitku...

04.08.2011.


U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva Zagrepčane da istaknu hrvatske zastave te im, kao i svim braniteljima, upućuje čestitku:

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,
dragi branitelji,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – dan je ponosa i sjećanja na vrijeme u kojemu smo, zahvaljujući požrtvovnosti naših branitelja, zajedništvu i slozi hrvatskih građana izvojevali veličanstvenu pobjedu koja je osigurala slobodu i neovisnost Hrvatske i trasirala put za izgradnju slobodnog i demokratskog društva.

To je vrijeme stvaranja hrvatske države, vrijeme u kojemu je hrvatski barjak na kninskoj tvrđavi, nakon toliko muka, patnje i odricanja, konačno vratio osmjeh Hrvatskoj.
Kao i tada, i danas smo dužni iskazati neizmjernu zahvalnost našim braniteljima, njihovoj žrtvi za zajedničko dobro. Dužni smo istaknuti činjenicu da bez njih ne bi bilo ni hrvatske države, ni samostalnosti, ni šanse da sami svojim marom i znanjem stvaramo vlastitu budućnost.
A odužiti im se možemo samo svakodnevnim radom za boljitak zajednice kojoj pripadamo, usmjerenošću na budućnost te stvaranjem ozračja u kojemu se promiču rad, znanje, kreativnost, solidarnost i socijalna pravednost – gradeći zemlju za siguran, ugodan i dostojanstven život.

Unatoč teškoćama, danas s ponosom gledamo na sva hrvatska postignuća u protekla dva desetljeća – od stvaranja neovisne hrvatske države i njezine obrane, do završetka pregovora s Europskom unijom. Uvjeren sam kako imamo sve preduvjete da, nakon ovog razdoblja stvaranja i institucionalne izgradnje naše države, okupimo sve naše snage, pokažemo zajedništvo i viziju te stvorimo europsku zemlju kakvu su sanjali naraštaji u domovini i iseljeništvu te, uostalom, kakvu zaslužujemo.

Dragi sugrađani, uz poziv da s ponosom istaknemo hrvatske zastave na naša pročelja, čestitam vam 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.


Gradske vijesti - 2011.