clanak False

Lipanj 2006.

19.04.2017.

 

 29. lipnja

Potpisan Sporazum o preseljenju TŽV Gredelj

Gradonačelnik Milan Bandić i premijer Ivo Sanader potpisali su, 29. lipnja, Sporazum kojim Grad i Vlada daju potporu i utvrđuju temeljne strateške odrednice plana preseljenja TŽV-a Gredelj d.o.o..

Prema Sporazumu,postrojenja Gredelja preselit će se iz Trnja u Vukomerec, na lokaciju koja je također Gredeljevu vlasništvu. Tvornica će tako dobiti nove mogućnosti za razvitak, a Grad visokovrijedni prostor u gradskom središtu koji je, prema GUP-u, predviđen za mješovitu, pretežno poslovnu namjenu.

Sada slijedi potpisivanje ugovora o kupnji zemljišta u Trnju između Grada i Gredelja.

28. lipnja u palači Dverce, gradonačelnik Milan Bandić primio je sudionike Međunarodnog znanstveno - stručnog skupa Život i djelo Nikole Tesle, koja se održava u organizaciji Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH. Dvodnevni skup počeo je s radom u jutarnjim satima u KD Vatroslava LIsinskog.28. lipnja

Izaslanstvo Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice kod gradonačelnika Bandića


Gradonačelnik Milan Bandić u društvu sa zamjenicima Ljiljanom Kuhtom Jeličić i Ivom Jelušićem susreo se, danas, 28. lipnja, s izaslanstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice predvođenim predsjednikom Josipom Zvonkom Pekanovićem.

U razgovoru u Gradskom poglavarstvu iskazana je želja za još boljom suradnjom na relaciji Zagreb – Subotica, a u sklopu koje glavni grad Hrvatske daruje udžbenike hrvatskim učenicima. Gosti su predstavili projekt obnove zgrade bana Jelačića u Petrovaradinu koja je sada u postupku povrata, a u konačnici bi je koristila hrvatska zajednica. U financiranju obnove, prema zamolbi Izaslanstva, sudjelovat će Grad Zagreb, a ista ideja bit će predstavljena i Vladi.

U sklopu trodnevnog službenog posjeta Zagrebu izaslanstvo iz Subotice jučer se sastalo s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem, a sutra je predviđen susret s premijerom Ivom Sanaderom.

Osim predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća i saborskog zastupnika Milorada Pupovca na sastanku kod gradonačelnika bili su i dopredsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Đorđe Ćović, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća Lazo Vojnić Hajduk, te ravnatelj novinsko – izdavačke ustanove «Hrvatska riječ» Zvonimir Perušić.

26. lipnja

Djeca iz Beslana ponovo u Hrvatskoj


Gradonačenik Milan Bandić, u društvu s najbližim suradnicima i učenicima OŠ Gustava Krkleca, dočekao je, 26. lipnja, u Zračnoj luci, pedesetero djece iz Beslana koja će dio ljetnih praznika, drugu godinu za redom, u organizaciji Grada provesti na trotjednom odmoru u dječjem odmaralištu u Novom Vinodolskom.

Nakon što je čuo da je, zbog velikog interesa, bilo teško odabrati djecu koja će doći u Hrvatsku, gradonačelnik je za sljedeću godinu pozvao desetero djece više, te obećao da će ih posjetiti u sljedeća tri tjedna, koliko će provesti u Novom Vinodolskom.

Podsjetimo, riječ je o djeci, žrtvama terorističkog napada u Beslanu koji se dogodio u rujnu 2004., i u kojemu je poginulo 330, a stotinjak je djece bilo teže ili lakše ozlijeđeno.
U nedjelju, 25. lipnja, u povodu Dana državnosti, a u organizaciji Gradskog poglavarstva, na Trgu bana Jelačića i u paviljonu na Zrinjevcu organizirani su prigodni koncerti:


od 10,00 - 11,00 sati na Trgu bana Jelačića - koncert Puhačkog orkestra Rozga

od 11,00 do 12,00 sati u pavilljonu na Zrinjevcu - koncert orkestra limene glazbe ZET-a
24. lipnja, počela obnova Markova trga / do ljeta 2007. ljetna pozornica Tuškanac


Gradnjom garaže na Tuškancu i obnovom postojećeg tunela između Mesničke i Radićeve, te postavljanjem lifta za korisnike garaže, u konačnici će u cijelosti biti riješen problem prometa i parkiranja na Gornjem gradu, najavio je gradonačenik, 24. lipnja, u prigodi početka radova na obnovi Markova trga i okolnih ulica.

Do 15. srpnja obnovit će se komunalna infrastruktura, a nakon toga, do sredine rujna, Trg će se opločavati granitnim pločama.

Do sljedećega ljeta, Zagreb će ponovo imati ljetnu pozornicu na Tuškancu – još je jedna najava sa subotnjega obilaska grada, koja će zasigurno razveseliti Zagrepčane.


Ljetna pozornica Tuškanac sagrađena je početkom pedesetih godina prošloga stoljeće, a projektirao ju je arhitekt Kazimir Ostrogović ( autor zgrade Poglavarstva).Ideja da se pozornica smjesti u parkovno-šumski ugođaj tada je odabrana kao najbolja u konkurenciji od 40 prijedloga.

Prema najavi pročelnika za strateško planiranje Slavka Dakića, pozornica će zadržati prvotni izgled, bit će prilagođena za pristup invalida, a dobit će i nadstrešnicu za slučaj kiše.
23. lipnja, polaganje vijenaca u povodu Dana državnosti


22. lipnja, polaganje vijenaca u povodu Dana antifašističke borbe
 


21. lipnja na Trgu bana Jelačića
Zagrebački pozdrav ljetu
U povodu Svjetskog dana glazbe, 21. lipnja, u 20,50 sati, na Trgu bana Jelačića, održat će se veliki koncert Zagrebačke filharmonije Zagrebački pozdrav ljetu, pod ravnanjem Ivana Repušića.

Najavio je to, 20. lipnja, u Gradskoj kavani, gradonačelnik Milan Bandić s najbližim suradnicima i u društvu s ravnateljem Zagrebačke filharmonije Miljenkom Puljićem, maestorm Vjekoslavom Šutejom i dirigentom koncerta Ivanom Repušićem.

- Prvoga dana ljeta darujemo Zagrepčanima velebni koncert Zagrebačke filharmonije, a to će postati zagrebačkom tradicijom. Za sljedeću godinu predlažem ljetnu pozornicu kina Tuškanac ili lokaciju pokraj maksimirskog Vidikovca - rekao je gradonačelnik Bandić, ne odbacivši ni prijedlog maestra Šuteja da to bude Bundek.

Obilježavanje kraja sezone u velikim se metropolama Europe i Svijeta obilježava upravo ovakvim koncertom na otvorenom i to uvijek 21. lipnja, kada je najduži dan u godini i najkraća noć - komentirao je maestro Šutej, otkrivši i to da će 2007. na repertoaru biti Carmina Burana.

21. lipnja na Trgu bana Jelačića uživat ćemo u taktovima Čajkovskog, Mozarta i Prokofijeva, a u drugom dijelu u poznatim evergrinima.
21. lipnja - u prometu 28. niskopodni tramvaj na liniji broj 17

 20. lipnja u Domu HDLU -Otvoren 28. Salon mladih


20. lipnja na Trgu bana Jelačića - Predstavljen GUP na DVD-u

 
20. lipnja

Predstavnici Bollywooda kod gradonačelnika


Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 20. lipnja, indijske novinare koje je predvodio Dev Anand, najpoznatiji producent i glumac svjetske filmske industrije Bollywood. Gosti iz Indije u Hrvatskoj borave u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, a u suradnji s Veleposlanstvom RH u Indiji.

(na fotografiji: gradonačelnik Milan Bandić s Devom Anandom)20. lipnja

Do kraja godine novi vatrogasni dom u ŠestinamaU nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, 20. lipnja, počeli su radovi na dogradnji i obnovi zgrade društvenog i vatrogasnog doma Šestine vrijedni oko 3,4 milijuna kuna.

- Ovo će biti jedan od najljepših vatrogasnih domova u gradu - rekao je gradonačelnik, dodavši da bi sredinom 2007. trebali početi i radovi na temeljitoj rekonstrukciji i uređenju trga u Šestinama.

Osim za potrebe vatrogasaca, novouređena zgrada bit će i svojeveno središte društvenog i kulturnog života šestinskog područja kojemu gravitira oko osam tisuća stanovnika.


 16. lipnja

Počela rekonstrukcija Trga Dražena Petrovića

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, predstavnika Zaklade Dražena Petrovića i drugih uzvanika, 16. lipnja počela je rekonstrukcija Trga Dražena Petrovića.

Pod nadzorom tvrtke Bet-con iz Velike Gorice, izvođač, tvrtka Sard iz Donjeg Stupnika, radove bi trebala dovršiti za 120 dana, a u sklopu investicije od oko 7,4 milijuna kuna popločit će se hodna ploha Trga, stubišta i gornji plato. Na podestu stepeništa postavit će se spomenik Draženu Petroviću.Od 16. lipnja

Isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta

Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, 16. lipnja, započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta.

Navedenu pomoć primit će korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta koji su to pravo ostvarili od 1. do 31. svibnja 2006.

1. ožujka 2006. ukinuta je Odluka o dječjem dodatku, a stupila je na snagu Odluka o pomoći za opremu novorođenog djeteta.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta.

Informacije o pravu na pomoć za opremu novorođenog djeteta možete naći ovdje.

14. lipnja - Radna skupina za europska pitanja Kluba zastupnika CDU-a u Hessenskom pokrajinskom parlamentu kod Ive Jelušića


Zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić sastao se s predstavnicima Radne skupine za europska pitanja Kluba zastupnika CDU-a u Hessenskom pokrajinskom parlamentu, na čelu s g. Volkerom Hoffom, ministrom za europska pitanja Hessena. Radna skupina boravi u službenom posjetu Hrvatskoj od 13. do 15. lipnja.

Razgovaralo se o procesu pristupanja Hrvatske Europskoj unijii te o tome kako će se sam pristup odraziti na gradove i njihove poticajne programe, kao i o odnosima gradova prijatelja u Europskoj uniji.


 

 

14. lipnja - gradonačelnik otvorio Integrirani Kontakt Centar


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 14. lipnja, Integrirani Kontakt Centar u kojemu će, na telefonskom broju 4-866-866, 17 djelatnika u dvije smjene, od 7 do 19 sati biti na usluzi građanima, odnosno pružiti im kvalitetnu informaciju, dati im odgovor na pitanje ili ih uputiti na to kako riješiti određeni problem.

- Osim brze i efikasne komunikacije s građanima, ovim centrom Gradska uprava dobiva i mogućnosti mjerenja opterećenosti i efikasnosti pojedinih gradskih upravnih tijela - rekao je gradonačelnik u prigodi obilaska i otvaranja Centra, posebno naglasivši da će baze podataka koje se svakodnevno ažuriraju nakon određenog vremena kontakt centar učiniti nezaobilaznim izvorištem informacija u gradu.

U izgradnju i opremanje Integriranog Kontakt Centra utrošeno je oko šest milijuna kuna, a u drugoj fazi, uz minimalna dodatna ulaganja, Centar bi postao i kontaktnim centrom Holdinga.

Osim gradonačelnika, njegovog zamjenika Ive Jelušića i najbližih suradnika, na otvorenju Centra bila je i predsjednica Skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac.
13. lipnja, veleposlanik Kine kod gradonačelnika


Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 13. lipnja, veleposlanika Narodne Republike Kine, Nj.e. Wu Zhengolonga s kojim je, među ostalim, razgovarao o jačanju suradnje prijateljskih gradova Zagreba i Šangaja.

Visoki je gost ponovio pozive gradova Šangaja i Pekinga da ih zagrebački gradonačelnik posjeti u listopadu ove godine, što je načelno i prihvaćeno. A kako bi se što bolje predstavio glavni grad RH, u rujnu bi četiri kineska novinara trebala biti gostima Grada Zagreba.


13. lipnja

27 niskopodni tramvaj

Od 13. lipnja Zagrebom prometuje i 27. niskopodni tramvaj, ovaj put na liniji broj 11. Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima se vozio od Remize do Trga bana Jelačića.12. lipnja u HAZU

Znanstveni skup Prometna problematika Grada Zagreba

U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Znanstvenog vijeća za promet i Poglavarstva Grada Zagreba, 12. i 13. lipnja u prostorima HAZU održava se znanstveni skup Prometna problematika Grada Zagreba koji je okupio brojne eminentne stručnjake.

Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili predsjednik HAZU Milan Moguš i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Program - Prometna problematika grada Zagreba.doc


 


12. lipnja

Autobusna linija Črnomerec – Krvarić

U ponedjeljak, 12. lipnja, autobusna linija 126 prvi je puta vozila produženom rutom na relaciji Črnomerec – Krvarić. Tomu je pretodilo proširenje prometnice i uređenje okretišta, a prvi putnik u društvu sa suradnicima i građanima bio je gradonačelnik Milan Bandić.


 


10. lipnja, u povodu 15. obljetnice ustrojavanja Zagrebačkih ratnih zapovjedništava i postrojbi HV-a i MUP-a:

ŠRC Mladost – gradonačelnik na svečanom mimohodu i postrojavanju ratnih postrojbi
KD Vatroslava Lisinskog – gradonačelnik podijelio Medalje Grada Zagreba ratnim postrojbama i azapovjedništvima HV-a i MUP-a

10. lipnja

Gradonačelnik otvorio novu dionicu Škorpikove

- Danas otvaramo Škorpikovu, u svibnju smo otvorili novi Jankomirksi most, uređuje se Ljubljanska, a do početka školske godine u cijelosti će biti riješen zapadni ulaz u grad - nije krio zadovoljstvo gradonačelnik Milan Bandić u prigodi puštanja u promet novouređene dionice Škorpikove u dužini od 1.641 metara, od Samoborske do rotora, a u koju je Grad investirao oko 40 milijuna kuna.

Prometnica ima pješačke staze, dvije trake u oba smjere i dodatne skretače za potrebe robnih centara. Uređeno je i raskrižje Samoborska - Škorpikova, te izvedeni radovi na uređenju - pojačanom održavanju prometnice od raskrižja do podvožnjaka ispod aleje Bologne. Kompletno su uređena i semaforizirana raskrižja Škorpikova - Kovinska i Škorpikova - Spojna.

U srpnju bi trebala početi druga faza radova vrijedna oko 13 milijuna kuna u sklopu koje će se rekonstruirati rotor, izgraditi dva pješačka pothodnika ispod željezničke pruge Al. Bologne i proširiti postojeće raskrižje.9. lipnja
Dragutin Šurbek kod gradonačelnika

U povodu uspješnog nastupa na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za veterane u Bremenu, gradonačenik Milan Bandić susreo se, 9. lipnja, s Dragutinom Šurbekom, znamenitim hrvatskim sportašem.

D. Šurbek osvojio je zlatnu medalju u parovima i srebrnu u pojedinačnom natjecanju u konkurenciji više od 300 natjecatelja.


 Od 9.lipnja na zagrebačkim tračnicama i 26. niskopodni tramvaj.


Bundek, 8. lipnja - na velikom koncertu Prljavaca uživalo više desetaka tisuća Zagrepčana.


8. lipnja

Sporazum o suradnji Grada i Instituta Ruđer Bošković

Gradonačelnik Milan Bandić i ravnatelj Instituta Mladen Žinić potpisali su, 8. lipnja, Sporazum o suradnji između Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba i Ugovor o ustupanju spomenika Nikole Tesle. Prema riječima potpisnika, suradnja Grada i Instituta trebala bi uroditi kvalitetnim strateškim planovima, a ustupanjem spomenika Gradu omogućava se da to izuzetno umjetničko djelo, u povodu 150 obljetnice rođenja velikoga znanstvenika, bude dostupno svima, a ne sam u zatvorenom krugu Instituta.

8. lipnja

Gradonačelnik otvorio izložbu ratnih fotografija

Otvorenjem izložbe ratnih fotografija u auli zgrade Gradskog poglavarstva započelo je svečano obilježavanje 15. godišnjice ustrojavanja zagrebačkih ratnih zapovjedništava i postrojbi HV-a i MUP-a.

Program obilježavanja završit će svečanom akademijom u nedjelju, 11. lipnja 2006., u 20 sati, u KD Vatroslava Lisinskog, na kojoj će gradonačelnik Milan Bandić ratnim postrojbama i zapovjedništvima HV-a i MUP-a svečano uručiti Medalje Grada Zagreba.


8. lipnja - Podjela nagrada – LIDRANO 2006.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić uručio je, 8. lipnja, u Staroj gradskoj vijećnici, nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu, a koje su osvojili na Smotri LIDRANO 2006.

 


 


7. lipnja - Novo dječje igralište i boćalište na uglu Vukovarske i Miramarske


Donedavno neuređena zelena površina na uglu Vukovarske i Miramarske dobila je opremljeno dječje igralište, boćalište, uređene su pješačke staze, posađena su 52 stabla, 237 komada raznovrsnog grmlja i 120 metara živice. Novo je i parkiralište sa 35 parkirališnih mjesta. Slijedi postavljanje fontane.

U radove koji su počeli u travnju Grad je investirao oko tri milijuna kuna, a rezultate je, u društvu sa suradnicima, 7. lipnja, prekontrolirao gradonačelnik Milan Bandić.

Podsjetimo, radovi su počeli na inicijativu tamošnjih stanara, a pristupne staze financirala je Erste Banka koja je, zbog uređivanja svojih prostora, narušila njihov slijed.


 


6. lipnja - Gradonačelnik na Ljubljanskoj aveniji koja će do rujna, na dionici od Svilkovićeve do Selske imati po tri trake, novu komunalnu infrastrukturu i osam novih raskrižja. Riječ je o dionici dugoj 8400 metara (4200 sa svake kolničke strane) i o investiciji vrijednoj 170 milijuna kuna.5. lipnja
Nizozemski srednjoškolci kod zamjenice gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić primila je, 5. lipnja, predstavnike zagrebačkih srednjoškolaca i njihove goste iz Nizozemske koji u Zagrebu borave u sklopu projekta međunarodne suradnje srednjih škola što ga vodi Privatna srednja ekonomska škola INOVA u suradnji s Institutom za migracije RH.

U okviru te suradnje, tijekom šest dana, od 4. do 10. lipnja 22 učenika nizozemske škole Regionale Scholengemeenschap «Het RIJKS» u pratnji nastavnika, upoznat će Zagreb i Hrvatsku, sustav školovanja, našu kulturu i običaje. U projekt su uključene četiri zagrebačke škole, tri javne i jedna privatna s pravom javnosti: Poljoprivredna škola, Škola za medicinske sestre iz Mlinarske, VII. Gimnazija i Privatna srednja ekonomska škola INOVA.5. lipnja

Otvoren vrtić na Jarunu

Uz prigodni program u izvedbi polaznika vrtića Jarun, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novosagrađeni objekt u Bartolićima u koji je Grad investirao 28,4 milijuna kuna. Vrtić je koncipiran kao središnji objekt u mreži vrtića naselja Jarun koji će zbrinjavati sedam vrtićkih i tri jasličke grupe.

Prema projektu arhitekata Rogine i Penezića, gradnja je trajala 370 kalendarskih dana.
5. lipnja
U prometu i 25. niskopodni tramvaj

Linijom broj 12 od jutros prometuje 25. po redu niskopodni tramvaj proizveden u pogonima hrvatskog konzorcija. Kao i obično, prvi putnik bio je gradonačelnik Milan Bandić s najbližim suradnicima.
1. lipnja

Makedonski maratonci u Poglavarstvu

U ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, pročelnik Ureda gradonačelnika Marijan Maras primio je, Krstu Delevskog s pratiocima koji će, pod motom «Makedonski sportisti lobiraju za NATO i za eurointegracije», pješice, plivajući i biciklom u sljedeća dva mjeseca obići sve europske zemlje.

Na susretu u Gradskom poglavarstvu bio je ministar – savjetnik u Veleposlanstvu Republike Makedonije Stojan Rumenovski, te predsjednik Vijeća Makedonske nacionalne manjine za grad Zag reb i Predsjednik kooridnacije u Republici Hrvatskoj Anastas Ođaklievski.

Maratonci sutra kreću za Bruxelles.1.lipnja u Gradskom poglavarstvu

Računala za pobjednike kviza Zagreb za Europu znanja

U nazočnosti roditelja i ravnatelja škola, gradonačelnik Milan Bandić uručio je računala najsretnijim sudionicima kviza Zagreb za Europu znanja, imena kojih je izvukao 9. svibnja, na Dan Europe u Europskom domu.

Riječ je o ekukativnoj akciji u kojoj su sudjelovale gotovo sve zagrebačke srednje škole s približno 40 tisuća učenika.

Dobitnici vrijednih nagrada su Nikola Ilečić iz Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Goran Gojković iz Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića i Ivan Klarić iz Poštanske i telekomunikacijske škole.