clanak False

Ožujak 2006.

19.04.2017.

 


28. ožujka

Izaslanstvo MEDEF-a u Gradskom poglavarstvu

U sklopu dvodnevnog radnog posjeta Republici Hrvatskoj, tijekom kojega prikupljaju informacije o konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te mogućnostima za poslovnu suradnju, izaslanstvo francuske udruge poslodavaca MEDEF International sastalo se u Gradskom poglavarstvu s predstavnicima Grada Zagreba, koje je predvodio gradonačelnik Milan Bandić. Predstavnike francuskih tvrtki predvodili su počasni predsjednik MEDEF Internationala i bivši predsjednik Europske komisije François-Xavier Ortoli te predsjednik Vijeća za zapadni Balkan MEDEF Internationala Charles Paradis.

Vodećim dužnosnicima 18 francuskih tvrtki s područja bankarstva, graditeljstva, energetike, prometa i turizma predstavnici Grada Zagreba predstavili su kapitalne gradske projekte koji se, djelomično ili u cijelosti, planiraju financirati putem javno-privatnog partnerstva, a za koje su francuski gosti pokazali velik interes.

U razgovoru su sudjelovali i zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Slavko Dakić, član Gradskog poglavarstva i pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić, član Gradskog poglavarstva za područje gospodarstva Ivo Čović i pročelnik za gospodarstvo Ladislav Prežigalo.


28. ožujka

Finski učitelji u Zagrebu

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić primila je učitelje i predstavnike finskog grada Salo koji u Zagrebu borave kao gosti OŠ Petra Zrinskog.

Suradnju finskih i zagrebačkih učitelja potaknula je ravnateljica škole Alhainen iz Sala Leena Liusvaara. Ovo je već treći susret u sklopu međunarodne prosvjetne suradnje škola, započete u lipnju 2005.24. ožujka

Počela isplata dječjeg dodatka

Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje 24. ožujka, započela je isplata dječjeg dodatka Grada Zagreba za veljaču 2006.

Dana 1. ožujka 2006. ukinuta je Odluka o dječjem dodatku, a na snagu je stupila Odluka o pomoći za opremu novorođenog djeteta.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta.24. ožujka

Izaslanstvo Zagreba u Ljubljani

U petak, 24. ožujka 2006., delegacija Grada Zagreba u sastavu: gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave HOLDING-a Slobodan Ljubičić, pročelnik Gradskog kontrolnog ureda Mirko Herak, direktor ZOV-a Ante Pavičić i voditelj Odsjeka za međugradsku i međunarodnu suradnju i EU integracije Adrian Majher boravit će u službenom posjetu gradu Ljubljani.

Predviđeni su sastanci s gradonačelnicom Ljubljane Danicom Simšič, direktoricom Javnog holdinga grada Ljubljane Zdenkom Grozde, te s g. Lekičem i gđom Koprivšek o financijskom nadzoru i unutarnjoj reviziji.

U sklopu boravka delegacija Zagreba obići će Centralni čistač otpadnih voda grada Ljubljane te posjetiti staru kasarnu preuređenu u hostel.
23.ožujka

Uručenje čeka za obnovu Centra na Paunovcu

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić prisustvovao je svečanom uručenju čeka od 113 tisuća kuna, prikupljenih za obnovu Centra za rehabilitaciju Zagreb – podružnicu Paunovac humanitarnim koncertom Božić s Danijelom. Ček je ravnateljici Centra za rehabilitaciju Zagreb Vesni Muraja predala pjevačica Danijela Martinović.

Zlatni sponzor koncerta bio je Hypo Leasing, a generalni pokrovitelj Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba.


 


22. ožujka u Vidrićevoj

Otvorena zdravstvena stanica Borongaj - sjever

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, njegova zamjenica Ljiljana Kuhta, predsjednik GČ Pešćenica – Žitnjak Ivan Šikić i ravnateljica Doma zdravlja Zagreb Istok Ankica Čulo, simboličnim su rezanjem vrpce označili i službeni početak funkcioniranja novoizgrađene zdravstvene stanice Borongaj – sjever u Vidrićevoj ulici.

U suvremeni i vrhunski opremljen objekt veličine 496,05 m2 Grad je investirao 6,6 milijuna kuna, a tamošnji stanovnici, osim po ljekove, u Vidrićevu mogu doći u jednu od dvije ordinacije opće medicine, kod zubara ili na ginekološki pregled.


 

20. ožujka u palači Dverce - Primanje za sudionike foruma za prevenciju ovisnosti


U povodu Stručnog foruma za prevenciju ovisnosti, Pompidou grupe Vijeća Europe, koji se održava od 20. do 22. ožujka u Zagrebu, prvoga dana skupa, u gradskoj palači Dverce sudionike je primio gradonačelnik Milan Bandić.20. ožujka

Danas počinje isplata novčane pomoći umirovljenicima za ožujak

Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec ožujak 2006., započinje preko Hrvatske pošte danas, 20. ožujka 2006.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima od 20. do 31. ožujka 2006.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon 31. ožujka 2006. pomoć se za navedeni mjesec više neće isplaćivati.

Umirovljenici koji u 2006. godini nisu potpisali izjavu o ukupnom mjesečnom prihodu dužni su to učiniti prema obavijesti tiskanoj na uputnici koju će preuzeti uz novac u ožujku.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u G radskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1 ili na brojevima telefona: 610-1816 i 610-1817.18. ožujka, redoviti gradonačelnikov subotnji obilazak

Do sredine travnja umjetna trava na dva terena NK Zagreb

Za 25 dana dva igrališta NK Zagreb u Veslačkoj ulici bit će prekrivena umjetnom travom – najavljeno je 18. ožujka u prigodi redovitog obilaska gradonačelnika Milana Bandića koji je te subote obišao i vodocrpilište Prečko te novi pješački most preko potoka Vrapčak na Jarunu.

Na terenima NK Zagreb gradonačelnik je iskazao nezadovoljstvo što radovi, unatoč ugovorenim rokovima nisu dovršeni. Spomenuo je nalaze revizije prema kojima prethodni izvođač nije obavio ono za što je bio plaćen. Među ostalim, na terenima nisu kvalitetno izvedeni drenažni sustav i odvodni kanali, pa je gradonačelnik naručio novo vještačenje kako bi se dodatno utvrdilo pravo stanje stvari. U međuvremenu će Zrinjevac i Concept 90 d.o.o. tijekom travnja dovršiti podlogu od umjetne i prirodne trave.


Novi most na Vrapčaku

Uređivanje travnjaka NK Zagreb

Prečko - crpilište tehnološke vode


Treće crpilište tehnološke vode za pranje ulica / novi most na Vrapčaku

Na rasrkižju ulica Slavenskoga i Jarnovićeve gradonačelnik je pustio u funkciju još jedno, treće po redu, crpilište tehnološke vode kojom će se prati gradske ulice, a, prema najavama, slijedi još i osposobljavanje crpilišta u Zagorskoj.

Zadnja točka obilaska bio je novi pješačko - biciklistički most preko potoka Vrapčak. Uz investiciju od oko 900 tisuća kuna, preko programa malih komunalnih akcija Vijeće GČ Trešnjevka – jug isfinanciralo je gradnju novoga pješačko – biciklističkog mosta. Njime će se iz Srednjaka, Horvata, Knežije i drugih naselja lakše dolaziti na ŠRC Jarun.16. ožujka

106. rođendan Katarine Maletić

Uz tortu, kolače i zajedničku pjesmu, gospođa Katarina Maletić proslavila je, 16. ožujka, u društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, 106. rođendan.

Osim cvijeća i voća, u njezin novozagrebački stan u kojemu, na osmom katu, živi sa kćeri, stigao je na dar i novi radio – kazetofon i kazeta s omiljenom pjesmom .

Na rođendan svoje pra – pra bake došla je i četrnaestomjesečna Nika, a na konstataciju da je ona najstarija u Zagrebu gospođa Katarina je odala tajnu s voga zdravlja i dugovječnosti koja se krije u čaju s kojom kapljicom rakije.16. ožujka

Nastupni posjet veleposlanika Republike Slovenije

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je, 16. ožujka, u nastupni posjet veleposlanika Republike Slovenije u RH Nj.E. dr. Milana Orožena Adamiča.

Suradnja Zagreba i Ljubljane datira od 2001. godine, kada su gradonačelnik Bandić i tadašnja gradonačelnica Ljubljane potpisali Sporazum o suradnji na područjima od zajedničkog interesa kao što su lokalna i opća uprava, javne službe, zdravstvo, socijalni programi, kultura i dr.

Shodno tome predloženo je da zagrebački maturanti sudjeluju na plesu svih maturanata koji se održava u svibnju u Ljubljani, kao i dolazak mladih ljubljančana na zagrebačku norijadu.

U okviru gospodarske suradnje predloženo je predstavljanje Grada Zagreba slovenskim gospodarstvenicima u Slovenskom domu.

 


15. ožujka u Beču

Prvi radni sastanak kontrolnih ureda gradova Zagreba i Beča

Na poziv direktora Kontrolnog ureda Grada Beča Aloisa Lista, 15. ožujka, u Beču je održan prvi radni sastanak sa zagrebačkim kolegama predvođenima pročelnikom Kontrolnog ureda Mirkom Herakom.

Na sastanku u Beču izaslanstvo Zagreba predstavilo je nedavno oformljeni Kontrolni ured, za ustrojavanje kojega su bila dra gocjena upravo bečka iskustva. Beč je pak, prezentirao ingerencije i zakonske okvire funkcioniranja njihova ureda, s posebnim osvrtom na organizaciju i odnose s lokalnim, regionalnim i državnim institucijama.

Susret u Beču nastavak je suradnje između glavnih gradova Republike Hrvatske i Republike Austrije, a detaljnija suradnja kontrolnih ureda dvaju gradova konkretizirat će se na sljedećem susretu u Zagrebu.15. ožujka

Domovinski most premostio Savu

Simboličnim rezanjem vrpce na sredini Domovinskog mosta, predsjednik GČ Peščenica – Žitnjak Ivan Šikić, u društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom koncesionara, Konzorcija ZOV-a Richardom Šröderom, označio je završetak grubih građevinskih radova na visećem rasponu mosta, odnosno, na premošćivanju rijeke Save.

Mostom dugim 840 i širokim 33,5 metra, u konačnici će prometovati automobili i tramvaji, a, osim kompletne komunalne infrastrukture (među ostalim i provođenje otpadnih voda iz Novog Zagreba do Pročistača), predviđene su i biciklističke staze i pješački kolnici.

Prema riječima gradonačelnika Bandića, ovog će ljeta početi gradnja Radničke ceste s infrastrukturnim objektima (plinovod, magistra lni vodovod i zatvaranje GOK-a) na dionici od Slavonske avenije do Kanalskog puta.

Sljedeće godine, pak, Radnička bi trebala stići do lokacije Domovinskog mosta koji će biti spojen sa Zagrebačkom obilaznicom.

Podsjetimo, Domovinski most jedan je od pratećih infrastrukturnih objekata projekta gradnje Centralnog pročistača otpadnih voda Grada Zagreba.

Pogledajte fotografije s gradilišta.13. i 14. ožujka u Beču

Zagreb primljen u punopravno članstvo IMPACTS-a


U ponedjeljak i utorak, 13. i 14. ožujka, u Staroj gradskoj vijećnici Grada Beča, održana je 10. godišnja konferencija Međunarodne mreže europskih i sjevernoameričkih velikih gradova (IMPACTS), na kojoj je Grad Zagreb primljen u punopravno članstvo.

Riječ je o udruženju eruopskih, te južnoameričkih i sjevernoameričkih gradova koje promiče komunikaciju gradova na području mobilnosti i prometne politike, jednom od središnjih razvojnih i svakodnevnih problema milijuna ljudi koji žive u gradovima.

Logistička baza IMPACTS-a je britanska tvrtka MVA koja je 1999., izradila Pr ometnu studiju Zagreba, a preporuke koje se ostvaruju u mnogim europskim gradovima. Nastojanje da se Zagreb pridruži ovoj udruzi gradova kao dio nove strategijeske politike Grada u međugradskim i međunarodnim kontaktima, uz primjenu iskustava partnerskih gradova, temeljni je cilj nazočnosti Zagreba na ovom skupu.

Na Konferenciji je, na poziv grada domaćina, a u ime Grada Zagreba, sudjelovao Slavko Dakić, pročelnik Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.puštanje u pogon novog bunara tehnološke vode

gradilište novog vrtića u Ul. Bartolići


11. ožujka, obilazak gradskih četvrti

U pogonu i treći bunar tehnološke vode / Vrtić na Jarunu do polovice svibnja

U sklopu redovitih subotnjih obilazaka gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić pustio je u pogon još jedan bunar tehnološke vode. Treći po redu bunar je smješten na uglu Horvaćanske i Selske, a kao i prva dva, puneći cisterne za pranje ulica, zalijevanje gradskih parkova i slično, trebao bi smanjiti potrošnju pitke vode te, zbog niže cijene tehnološke vode, ponešto smanjiti i troškove komunalnih poduzeća. Bila je to prigoda i za najavu otvaranja sličnih bunara u Zagorskoj ulici i u naselju Prečko.

U nastavku obilaska, gradonačelnik je sa suradnicima obišao i gradilište novog gradskog dječjeg vrtića na Jarunu gdje je u tijeku uređenje interijera. Vrtić vrijedan 32 milijuna kuna, gradnja kojega je povjerena tvrtki – APM Graditeljstv, trebao bi biti izgrađen do polovice svibnja ove godine.

U konačnici, naglasio je gradonačelnik Bandić, prestat će potreba svakodnevnog prijevoza oko 250 mališana iz ovog kvarta u vrtić u Rudešu. Kapacitet vrtića je deset odgojnih skupina – sedam vrtićkih i tri jasličke.

10. ožujka

Do kraja godine nadvožnjak nad Ljubljanskom kod Savske Opatovine

Nakon opsežnih priprema, 10. ožujka, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika, počela je druga faza gradnje podvožnjaka na Ljubljanskoj aveniji.

Zahvat vrijedan 110 milijuna kuna obuhvaća denivelaciju Lubljanske na potezu od raskrižja s ulicom Svilkovići na istoku, prema zapadu do skretanja za Robne terminale (850 m), gradnju Gospodske ulice, od raskrižja s Ljubljanskom avenijom prema sjeveru (240 m), te gradnju rotora iznad Ljubljanske avenije na mjestu postojećeg raskrižja sa Savskom Opatovinom i Gospodskom ulicom. U radove je uključeno i izmještanje, zaštita i gradnja kompletne komunalne infrastrukture, uključivši javnu rasvjetu i zelenilo.


Kako se čulo u prigodi početka radova koji bi, prema planu, trebali biti dovršeni do kraja godine, a prema očekivanjima gradonačelnika i koji mjesec ranije, u lipnju bi trebalo početi i proširivanje postojeće Ljubljanske koja će, u konačnici, imati po tri prometne trake sa svake strane.

Uz koordinaciju Gradskog ureda za prostorno uređenje i stručni nadzor tvrtke Kapital - Ing, radove izvode, svaki u svom segmentu, Hidroelektra – niskogradnja, Viadukt, Georad, Montmontaža – plinovod, Gamont i Lipa L.P.

(fotografije s gradilišta)9. ožujka

Biskup Komarica kod gradonačenika Bandića

Gradonačelnik Milan Bandić susreo se, 9. ožujka, s banjalučkim biskupom mons. Franjom Komaricom.

U razgovoru u Gradskom poglavarstvu mons. Komarica upoznao je gradonačelnika Bandića s teškim položajem Hrvata u BiH te s projektima koji imaju cilj promijeniti postojeće stanje.

Nakon što je Banjalučka biskupija otvorila Katolički školski centar u Banjoj Luci ukazala se potreba da se urede kabineti za kemiju i fiziku, a Biskup je naglasio i problem s nedostatkom lijekova.

Mons. Komarica je također gradonačelnika Bandića upoznao s projektom izdavanja monografije “Banjalučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006.”, koje izdanje priprema sa suradnicima.

Na kraju razgovora biskup Komarica pozvao je gradonačelnika da ga, 15. srpnja 2006., na dan Svetoga Bonaventure Dude, zaštitnika Banjalučke biskupije, kada se slavi i 125. obljetnica Biskupije, posjeti sa suradnicima.

Gradonačelnik Grada Zagreba zahvalio je mons. Komarici i obećao mu pomoć Grada Zagreba.

 

9. i 10. ožujka

Seminar Baština – od grada prema gradskoj četvrti

Baština – od grada prema gradskoj četvrti , naziv je dvodnevnog seminara što ga je 9. ožujka u Starogradskoj vijećnici otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nazočnosti francuskog veleposlanika Francoisa Saint – Paula.


U organizaciji Grada Zagreba, Udruženja povijesnih gradova i regija, te gradova s područjima pod zaštitom (ANVPAH) sa sjedištem u Francuskoj i veleposlanstv Francuske u RH tijekom dva dana razgovarat će se o gospodarenju povijesnim nasljeđem, o pravnim i financijskim okvirima obnove graditeljske baštine, a prema riječima gradonačelnika Bandića, seminar će omogućiti razmjenu različitih isustava te možda inicirati i neke zajedničke projekte.
8. ožujka

Nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 8. ožujka, u nastupni posjet Nj.E. Manuela Salazara Palmu, veleposlanika Kraljevine Španjolske.

Osim predstavljanja Zagreba i funkcionioranja Gradske uprave, u razgovoru kod gradonačelnika bilo je riječi i o želji za uspostavom kontakata i suradnje između glavnih gradova Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske Zagreba i Madrida.7. ožujka

Gradonačelnik kod bake Dore

Gradonačelnik Milan Bandić s najbližim je suradnicima posjetio gospođu Doru Sukanec koja je nedavno navršila 103 godine. Vitalna starica živi u Novom Zagrebu s unukom koja također već ima unuke.

U lepršavom razgovoru gospođa Dora prisjećala se mladosti, zapjevala i, među ostalim, spomenula da nema tv prijemnik. Toga poslijedpodneva na šesti kat Šišićeve gradonačelnik je poslao jedan od dva televizora koliko ih ima u svojem stanu tako da je baka Dora, još istoga dana, mogla gledati priloge o njoj i njenim impozantnim godinama.7. ožujka

Zapovjednici ratnih brigada grada Zagreba kod gradonačelnika

U povodu obilježavanja 15. obljetnice ustrojavanja zagrebačkih ratnih brigada, samostalnih dragovoljačkih postrojbi, postrojbi HOS-a i Narodne zaštite, Specijalne policije 1. i 2. gardijske brigade, Zapovjedništva obrane Zagreba s podređenim postrojbama, te drugim postrojbama Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić primio je zapovjednike ratnih brigada grada Zagreba i predstavnike Organizacijskog i provedbenog odbora obilježavanja godišnjice, a koje je najavljeno za početak lipnja.6. ožujka

Biskup Culej kod gradonačelnika


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se s varaždinskim biskupom mons. Markom Culejom, predsjednikom ogranka Svjetske konferencije religija za mir i tajnikom Konferencije vlč. Mladenom Karadjoleom.

Na radnom sastanku gosti su gradonačelnika upoznali s organizacijom Međunarodnog simpozija o sudjelovanju crkava i vjerskih zajednica u razvitku turizma u Republici Hrvatskoj što će se, 18. i 19. svibnja ove godine, održati u Zagrebu te o mogućnostima uključivanja Grada Zagreba u organizaciju ovog skupa.6. ožujka

Nastupni posjet veleposlanika BiH

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u nastupni posjet veleposlanika Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Aleksandra Dragičevića.

U kratkom susretu gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su o budućoj suradnji.
6. ožujka, Ministarstvo kulture

Potpisan ugovor o financiranju Klovićevih dvora

Ministar kulture mr.sc. Božo Biškupić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ravnateljica Galerije Klovićevi dvori Vesna Kusin potpisali su Ugovor o financiranju Galerije Klovićevi dvori.

Ugovorom će Grad Zagreb i Ministarstvo kulture za troškove programa, plaće i ostale rashode za zaposlene te ostale tekuće izdatke Galerije u 2006. godini osigurati po 4.050.000 kuna, dok će Klovićevi dvori će iz vlastitih sredstava za programe osigurati dva milijuna kuna.Od 4. ožujka

Skulptura Kumica na Dolcu

U subotu, 4. ožujka, središte Zagreba odisalo je folklorom i tradicijom, prisjećanjem na dane kada su na gradske tržnice, s košarama na glavama, hranu donosile kumice.

Šarena povorka krenula je ispred Katedrale, mjesta na kojem je bila prva tržnica, Bakačevom, pa preko Trga bana Jelačića, druge tržnice, do Dolca, kultne zagrebačke tržnice na kojoj je, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, biskupa Josipa Mrzljaka i brojne Zagrepčane, toga dana postavljena sku lptura Kumica, rad akademskog kipara Stjepana Gračana.

Postavljanje skulpture kao spomenika ženi koja stoljećima donosi zdravu hranu u beli Zagreb grad inicirala je novinarka Hrvatske televizije Branka Šeparović.3. ožujka

Veleposlanik Nizozemske kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Lionelom Strenghartom Veerom.

Susrevši se na sam dan otvaranja izložbe Van Gogh, Mondrian i haaška slikarska škola u Klovićevim dvorima, veleposlanik i gradonačelnik izrazili su želju da ovo predstavljanje haaške kulture u Zagrebu bude početak razmjene iskustava dvaju gradova i na drugim područjima.
2. ožujka

Gradonačelnik primio gradonačelnika Skopja

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas, 2. ožujka, gradonačelnika Grada Skopja Trifuna Kostovskog. Skopskom kolegi, koji je na funkciju stupio prije deset mjeseci, gradonačelnik Bandić predstavio je rad Gradske uprave i projekt reorganizacije zagrebačke Gradske uprave.

Poseban naglasak gradonačelnik je stavio na predstavljanje novoosnovanoga, jedinstvenog komunalnog poduzeća - gradskog Holdinga, a istaknuo je i dobru suradnju s Vladom RH u ostvarivanju zajedničkih projekta.

Dva su gradonačelnika načelno dogovorila susrete radnih skupina u Skopju na kojima će iskustva razmijeniti stručnjaci zagrebačkog Holdinga i gradskih trgovačkih društva i predstavnici javnih poduzeća Grada Skopja.1. ožujka

Predstavljena web stranica Ureda za gospodarstvo

Simboličnim klikom, gradonačelnik Milan Bandić pustio je u rad web stranicu Ureda za gospodarstvo, te najavio stranice i drugih gradskih ureda. Sve s ciljem približavanja uprave građanima i olakšavanja svakodnevnoga života. Prema riječima pročelnika Ladislava Prežigala, stranca će se redovito nadopunjavati aktualnim sadržajima, a, osim suradnika, na pitanja građana odgovarat će i osobno.