clanak False

Siječanj 2006.

19.04.2017.

 Od 30. siječnja do 9. veljače

Izaslanstvo Grada Zagreba u SAD-u i Kanadi

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima g. Pavlom Kalinićem, pročelnikom GU za obrazovanje i Adrianom Majherom iz Odsjeka za međugradsku i međunarodnu suradnju i europske integracije, od 30. siječnja do 9. veljače boravit će u službenom posjetu SAD-u i Kanadi. Tijekom posjeta izaslanstvo će posjetiti Washington, Pittsburgh, Toronto i Montreal.

U Washingtonu će se 31. siječnja sastati s predsjednicom Gospodarske komore okruga D.C. Barbarom Lang, a u srijedu, 1. veljače, predviđeni su sastanci s gradonačelnikom Washington D.C-a Anthonyjem Williamsom i predsjednikom Washington Convention and Tourism Corporation.
Izaslanstvo će 2. veljače prisustvovati tradicionalnom Molitvenom doručku s predsjednikom SAD-a Georgom Bushom.

Nakon Washingtona izaslanstvo putuje u Pittsburgh gdje će se susresti s gradonačelnikom Bobom O'Connorom i predsjednikom Hrvatske bratske zajednice Bernardom M. Luketichom.

Prezentacija zagrebačke strategije u Kanadsko-hrvatskoj komori u Torontu predviđena je za 4. veljače, a 5. veljače će izaslanstvo posjetiti gradić Mississauga, gdje će se susresti sa hrvatskim iseljeništvom.
Nakon sastanka s gradonačelnikom Toronta 6. veljače, gradonačelnik Bandić će sa suradnicima posjetiti Ottawu.

Zadnja destinacija zagrebačkog izaslanstva je Montreal, gdje će se 8. veljače sastati sa zamjenikom gradonačelnika te prisustvovati Prezentaciji zagrebačkih kapitalnih projekata u Gospodarskoj komori Montreala.

VIŠE...(s gradonačelnikom Berlina)
Od 27. do 29. siječnja
Izaslanstvo Grada Zagreba u Berlinu

Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem boravilo je u službenom posjetu gradu Berlinu od 27. do 29. siječnja 2006.

Prvoga dana boravka, zagrebačko se izaslanstvo sastalo s gradonačelnikom Berlina Klausom Wowereitom, pročelnikom za gospodarstvo, rad i žene te s potpredsjednicom berlinskog parlamenta Martinom Michels, predsjednicom Odbora za europske integracije.

Gradonačelnik Bandić upisao se u Zlatnu knjigu Grada Berlina, a u popodnevnim satima razgovarao je sa senatorom (pročelnikom) za gospoarstvo, radi i žene Haraldom Wolfom. Sastao se također i s Josipom Juratovićem, prvim hrvatom - zastupnikom u Bundestagu, a u večernjim je satima prisustvovao otvorenju izložbe Zlatka Price u hrvatskom veleposlanstvu.

Drugi dan posjeta Berlinu zagrebačko se izaslanstvo upoznalo s urbanom politikom Grada i s najvažnijim intervencijama u urbani prostor Berlina. S veleposlanicom RH u Berlinu Vesnom Cvjetković Kurelec gradonačelnik je prisustvovao otvorenju izložbe Tilla Durieux u Zagrebukoju je pripremio Muzej Grada Zagreba u suradnji s Berlinskom akademijom umjetnosti i Zavičajnim muzejom Charlottenburg - Wilmersdorf. Bila je to prigoda i za upoznavanje s funkcioniranjem lokalne samouprave na primjeru Charlottenbur - Wilmersdorfa koju je predstavila gradonačelnica Monika Thiemen.

Gradonačelnik Bandić susreo se i s pripadnicima hrvatske zajednice, a Stjepan Lozančić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Vladimir Fran Mažuranić uručio mu je monografiju društva koje u Berlinu djeluje četvrt stoljeća.

Osim gradonačelnika Bandića i supruge, u izaslanstvu Grada Zagreba bili su: član Gradskog poglavarstva zadužen za kulturu Duško Ljuština, pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Slavko Dakić, ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić i predstavnik Odsjeka za međugradsku i međunarodnu suradnju i Europske integracije Adrian Majher.


 


26. siječnja - Otvoreno sanjkalište na Cmroku26. siječnja

Ivo Jelušić primio sudionike konferencije Combined Endeavor

Zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić primio je u gradskoj palači Dvercce sudionike glavne planske konferencije Combined Endeavor 2006. koja se održava od 24. do 27. siječnja u hotelu Westin.

Konferencija prethodi međunarodnoj vojnoj vježbi Combined Endeavor, koja će se održati u svibnju ove godine u Baumholderu u Njemačkoj, a obuhvatit će planiranje, ispitivanje i dokumentiranje interoperabilnosti strateških i taktičkih komunikacijsko - informacijskih sustava između zemalja NATO-a i Pakta o stabilnosti i pridruživanju.
25. siječnja u palači Dverce

Tradicionalni novogodišnji susret s novinarima

Na tradicionalnom susretu u gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić je zahvalio novinarima na suradnji i korektnom praćenju rada gradske vlasti, te, među ostalim, najavio da će od 16. veljače novinari moći sjednice Gradskog poglavarstva pratiti putem audio - vizualne veze u novinarskoj sobi.25. siječnja

Dodjela stipendija za deficitarna zanimanja

Učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dodijeljene su danas u Starogradskoj vijećnici Stipendije Grada Zagreba za školsku godinu 2005./2006.

Stipendije je primilo 150 učenika zagrebačkih srednjih strukovnih škola koji se obrazuju za potrebe obrtništva.

Stipendija dodjeljuje se već treću školsku godinu, a ove će se školske godine stipendirati 426 učenika (150 prvih, 137 drugih i 139 trećih razreda). U prvom razredu stipendija iznosi 900, u drugom 1200, a u trećem 1500 kuna mjesečno.25. siječnja

Bečka filharmonija i Bečka opera u Zagrebu

Na konferenciji za novinare održanoj u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma predstavljen je projekt Koncerti stoljeća koji će 19. i 20. veljače 2006. u KD Vatroslava Lisinskog dovesti proslavljeni ansambl Bečke državne opere i jedan od najpoznatijih i najboljih orkestara - Bečku filharmoniju.

Ovaj veliki projekt kojem će se u Zagrebu obilježiti godina Mozarta predstavio je ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Saša Britvić, a okupljenima su se obratili veleposlanica Republike Austrije u Hrvatskoj Nj. E. dr. Helga Konrad i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.24. siječnja u palači Dverce

Primanje za Diplomatski zbor - Gradonačelnik Grada Zagreba primio je predstavnike Diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj na tradicionalnom druženju u palači Dverce. Na ugodnom življenju u Zagrebu i osjećaju da pripadaju glavnome gradu RH, u ime diplomata zahvalio je apostolski nuncij Francisco Xavier Lozano zaželjevši Zagrepčanima uspjeh i zadovoljstvo na duhovnom i materijalnom polju života.22. siječnja - Samo je tri dana trajala detekcija i otklanjanje kvara na sustavu centralnoga grijanja u OŠ Dragutina Domjanića u kojoj je nastava ponovo počela u ponedjeljak, 23. siječnja.

Podsjetimo, škola koju pohađa 1.112 učenika, zatvorena je 19. siječnja, a na inicijativu gradonačelnika izabrana je metoda detekcije kvara i njegovo otklanjanje, umjesto izmjene 900 metara cijevi. To će uslijediti u sklopu dogradnje škole koja je u tijeku, a u sklopu koje se gradi i nova kotlovnica.19. siječnja

Gospodarsko izaslanstvo u Mainzu

Izaslanstvo Grada Zagreba, što ga predvodi zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, otputovalo je danas u dvodnevni posjet Gradu Mainzu.

U sklopu službenog programa izaslanstvo će, uz službeni prijem kod gradonačelnika Mainza g. Jensa Beutela, posjetiti spalionicu otpada Ingelheimer Aue i Industrijsku i gospodarsku komoru Reinhessen te održati radni sastanak s g. Lukasom Augustinom, direktorom PMG-Parken iz Mainza.

Uz zamjenika gradonačelnika gospodarsko izaslanstvo Grada Zagreba čine član Gradskog poglavarstva za područje gospodarstva Ivo Čović, član Gradskog poglavarstva i pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić i direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević.18. siječnja

Gradonačelnik u OŠ Dragutina Domjanića

U povodu kvara na centralnom grijanju, gradonačelnik Milan Bandić obišao je sa suradnicima iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport OŠ Dragutina Domjanića u Gajnicama.

Na licu mjesta dogovoren je hitan popravak, što znači da će se na otklanjanju kvara na centralnom grijanju raditi 24 sata na dan, a sve kako bi se radovi, ovisno o vrsti kvara, dovršili u najkraćem mogućem roku.

Do dovršetka popravka Škola će biti zatvorena, uz iznimku dva razredna odjeljenja koja će zbog produženog boravka pohađati nastavu u Osnovnoj školi Stenjevec.

Osnovnu školu Dragutina Domjanića pohađa 1.112 učenika u 37 odjeljenjaOd 17. siječnja

Isplata novčane pomoći umirovljenicima

Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec siječanj 2006., započinje preko Hrvatske pošte danas, 17. studenoga 2005.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima od 17. do 31. siječnja 2006.

Naglašavamo da više nema isplate u uredima Fine.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon 31. siječnja 2006. pomoć se za navedeni mjesec više neće isplaćivati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Ulica grada Vukovara 56a ili na broju telefona: 6 100-923.

17. siječnja,

Veleposlanik Bugarske kod gradonačelnika Bandića

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 17. siječnja, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Bugarske u RH Nj.E. Viktora Vlkova.

Visoki je gost gradonačelniku Zagreba uručio pismo gradonačelnika Sofije Boyka Borissova u kojemu ga poziva da posjeti glavni grad Republike Bugarske.17. siječnja

Na uglu Vukovarske i Miramarske uskoro park s dječjim igralištem

Na inicijativu stanara zgrade na uglu Vukovarske s Miramarskom ranije nego je bilo planirano počelo je uređivanje pješačkih staza slijed kojih je narušen zbog preuređivanja poslovnih prostora Erste banke.

Pristupne staze financirat će Erste banka, a neuređeni prostor iza zgrade Zrinjevac će pretvoriti u park s dječjim igralištem. Početak radova provjerio je i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima koji je, saslušavši želje građana, ubrzao uređivanje njihova okoliša.


 


S proširenim nogostupom djeca sigurnija na putu u školu

Gradonačelnik s učenicima OŠ Medvedgrad

Gradonačelnik sa suradnicima u kontroli učinjenog


16. siječnja

Strma cesta ponovo u prometu

Hvala gradonačelniku što je Strma cesta sada sigurna cesta - zahvaljivali su učenici OŠ Medvedgrad gradonačelniku Milanu Bandiću koji je, kao što je obećao, posjetio OŠ Medvedgrad prvoga dana škole poslije zimskih praznika, a nakon što je proširen nogostup i postavljena zaštitna ograda na prometnici. Radove su izveli djelatnici Zagrebačkih cesta, a prema riječima tehničkog direktora Milana Vojvodića, njihova vrijednost iznosi oko 120 tisuća kuna.16. siječnja

Autobusna linija 163 do Gornjih Trputaca

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika, 16. siječnja u ranim je jutarnjim satima krenuo prvi autobus javnoga gradskog prijevoznika koji će redovito prometovati na relaciji Savski most - Gornji Trputci.13. siječnja u Grazu

Prvi radni sastanak uprave zagrebačkog holdinga s upravom tvrtke tvrtke Grazer Stadtwerke

Na poziv članova Uprave i direktora tvrtke Grazer Stadtwerke Wolfganga Messnera i Wolfganga Malika, u Grazu je održan prvi radni sastanak predstavnika Grada Zagreba i članova Uprave novoustrojenog zagrebačkog holdinga Gradskoga komunalnoga gospodarstva s kolegama iz Graza.

U ime Zagreba na sastanku su bili pročelnik za gospodarstvo Ladislav Prežigalo, predsjednik Uprave Gradskoga komunalnoga gospodarstva Slobodan Ljubičić i član Uprave Dragan Kovačević.

Nakon uspješne suradnje s dosadašnjim trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba, sada objedinjenih u holding, ovo je bila prigoda za definiranje smjernica suradnje dvije tvrtke u vlasništvu gradova Graza, odnosno Zagreba.

Na sastanku u Grazu razgovaralo se o projektima vezanima uz gradnju objekata kao što su javne garaže, sustav vodoopskrbe, odnosno, funkcioniranje DTK - sustava.

Zagrebu će dobro doći iskustva Graza u sanaciji i održavanju vodoopskrbnog sustava koji bilježi gubitke od 10 posto, za razliku od Zagreba koji gubi 45 posto vode.

U kontekstu razmatranja mogućnosti stvaranja optimalnog modela korištenja, održavanja, razvoja i upravljanja DTK sustavom, posebna je tema bila predstavljanje gradske tvrtke City com koja se bavi pružanjem DTK usluga i upravo radi na rješenjima za smanjivanje cijene impulsa u telefoniji.13. siječnja

Izaslanstvo EBRD-a kod gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je predstavnike Europske banke za obnovu i razvoj koje je predvodio predsjednik Jean Lemierre.

U razgovorima u Poglavarstvu naglašena je dosadašnja dobra suradnja između Grada i EBRD-a, posebno na programima zbrinjavanja otpada.

Gradonačelnik je upoznao goste s reorganizacijom Gradske uprave i promjenama u funkcioniranju Grada, napose u pogledu objedinjavanja trgovačkih društava u vlasništvu Grada i poboljšanja usluga građanima, te osnivanja Gradske riznice kao jedinstvenog sustava racionalnog upravljanja gradskim financijama
11. i 12. siječnja

Izaslanstvo Zagreba u Pragu

Na poziv gradonačelnika Praga g. Pavela Béma, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, boravit će u Pragu 11. i 12. siječnja.

Osim s gradonačelnikom Praga, u sklopu dvodnevnog boravka u glavnome gradu Češke izaslanstvo Zagreba obići će postrojenje spalionice otpada Malešice, sastat će se s predstavnicima Odjela za kulturu, zaštitu spomenika i turizam, prisustvovat će prezentaciji organizacije javnoga prijevoza, a, među ostalim, susrest će se sa članom Češkog parlamenta g. Davidom Šeichom i s veleposlanikom RH Nj.E. Viktorom Brožom.

U izaslanstvu Grada Zagreba su Tatjana Holjevac, predsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, g. Duško Ljuština, član Gradskog poglavarstva za područje obrazovanja, kulture i športa, g. Slavko Dakić, pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, te g. Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.10. siječnja
Za šest dana prošireni nogostup na Strmoj cesti

Do kraja zimskih praznika i početka škole, Strma će cesta dobiti zaštitnu ogradu i prošireni nogostup. Time će se uvelike pojačati sigurnost pješaka na cesti na kojoj je, nažalost, potkraj prošle godine izgubio život jedan dječak, polaznik OŠ Medvedgrad. Kako bi se uvjerio da sve teče prema planu, u rano jutro 10. siječnja, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i u društvu s ravnateljicom OŠ Medvedgrad, obišao je gradilište, a sljedeći susret na istome mjestu dogovorio za šest dana, u ponedjeljak ujutro kad ponovo zazvoni školsko zvono. Radove, vrijednost kojih se procjenjuje na oko 100 tisuća kuna izvodit će Zagrebačke ceste.

 

 


 

5. siječnja na Sljemenu - Vrhunska organizacija Snježne kraljice / Bez štapa i rukavice Janica na postolju

 5. siječnja - U prometu i nova jedanaestica

 


Već uobičajeno, u ranim jutarnjim satima i u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, 5. siječnja, pušten je u promet novi niskopodni tramvaj, ovaj puta na liniji broj 11.
3. siječnja u auli Gradskog poglavarstva

Izložba idejnih rješenja za perivoj i crkvu na Trnjanskoj Savici

U nazočnosti mnsg Josipa Mrzljaka i drugih uzvanika gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 3. siječnja, u auli Gradskog poglavarstva, izložbu idejnih rješenja za uređenje parka i crkve posvećene Blaženomu Alojziju Stepincu u naselju Trnjanska Savica.

Kako se čulo, pozivni urbanističko arhitektonski natječaj raliziran je u dogovoru Grada s Nadbiskupijom Zagrebačkom i Župom Blaženog Alojzija Stepinca, a u konkurenciji pet pozvanih autora Ocjenjivački je sud odabao idejno rješenje prof. Nenada Fabijanića i njegovog autorskog tima.


 Zajednička fotografija predsjednika RH Stjepana Mesića i gradonačenika Milana Bandića s ravnateljem bolnice Sveti duh i dežurnim liječnicima


Doček 2006. na Trgu bana Jelačića / oproštajni koncert Parnog valjka

U društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i članovima grupe Parni valjak Zagrepčani su na Trgu bana Jelačića odbrojavali zadnje sekunde 2005. i uz već tradicionalni vatromet pozdravili 2006.

Tome je prethodio oproštajni koncert Parnog valjka koji se na veličanstveni način oprostio s karijerom i brojnim obožavateljima.

Nakon ponoći, također već tradicionalno, gradonačelnik je sa suradnicima posjetio dežurne vatrogasce, liječnike u Hitnoj pomoći, te bazu Zimske službe, a nešto prije dva ujutro, zajedno s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem obišao je rodilište u Općoj bolnici Sveti Duh.


s vatrogascima

čestitka gradonačenika

u Hitnoj pomoći u Đorđićevoj