clanak False

Rujan 2006.

19.04.2017.

 


30. rujna – Otvorena Apartamnska kuća Snježna kraljica

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 30. rujna, Apartmansku kuću Snježnja kraljica na mjestu bivšeg Doma izviđača na Sljemenu. Snježna kraljica ima 17 moderno opremljenih apartmana, restoran, salon, saunu, solarij te whirpool.
Gradonačelnik je tom prigodom najavio obnovu Doma Željezničar kao i renoviranje sljemenske žičare.27. rujna

Obitelj Magdić u novom stanu

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, tročlanoj obitelji Magdić uručeni su ključevi novouređenog stana u naselju Sigečica, a kojega su, zbog teškog socijalno - zdravstvenog položaja dobili u najam na tri godine, na temelju članka 7. Pravilnika o najmu stanova. Stan je temeljito obnovljen i prilagođen potrebama gluhoslijepe obitelji.

(veća fotografija)(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)


27. rujna

U prometu i obnovljena Vončinina

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, 27. rujna puštena je u promet obnovljena Vončinina ulica. Osim komunalnih instalacija, 850 metara prometnice dobilo je i novi asfalt.


 


(veća fotografija)

(veća fotografija)

27. rujna - Počela rekonstrukcija željezničkog stajališta Vrapče


U nazočnosti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i zamjenika predsjednika Uprave HŽ-a Marijana Klarića, počeli su radovi na rekonstrukciji stajališta gradsko-prigradske željeznice Vrapče, koji će se izvoditi u tri etape s rokom dovršetka 12 mjeseci.

U sklopu investicije vrijedne oko 24 milijuna kuna, od kojih će 10 milijuna pokriti Grad, a ostalo HŽ, sagradit će se novi peroni dugi 160 metara, postavit će se nova rasvjeta, te među ostalim, razglas za obavješćivanje putnika i urbana oprema.

26. rujna, sjednica Upravnog odbora Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti

Dva milijuna kuna za Centar za prevenciju moždanog udara

Zagrebačka zaklada za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti dosad je prikupila 500 tisuća kuna, a do kraja godine trebala bi imati ukupno dva milijuna kuna za Centar za prevenciju moždanog udara, koji će, uz onaj u Minhenu, biti jedinstveni takav centar u ovom dijelu Europe. Čulo se to 26. rujna u palači Dverce netom uoči sjednice Upravnog odbora Zaklade, čiji su članovi, osim gradonačelnika Milana Bandića i članova Poglavarstva Zvonimira Šostara i Slavka Kojića, eminentni stručnjaci s područja medicine.

Potaknut vlastitom bolešću, a na inicjiativu dr. Vide Demarin, predsjednice Upravnog odbora Zaklade, gradonačelnik Milan Bandić osnovao je Zakladu prije nepune dvije godine, a s ciljem nabavke opreme i osnivanja Centra za prevenciju moždanog udara. Ako je suditi po najavi sa sjednice, prostori Centra bili bi u KBC-u Sestara Milosrdnica.

(veća fotografija)Od 17. rujna još jedna nova jedanaestica - u prometu 37 niskopodni tramvaj.(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)


16. rujna

Dovršena obnova Markova trga

Uz prigodnu svečanost u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, njegovih suradnika i građana, 16. rujna, nakon tromjesečne obnove vrijedne oko 15 milijuna kuna, otvoren je Markov trg.

Riječ je o prvoj fazi obnove u sklopu koje je ploha Trga popločena starim granitnim pločama, asfaltirani su pješački hodnici te rekonstruirani vodoopskrbni sustav i plinska mreža na Trgu i okolnim ulicama.

Prema najavi gradonačelnika, slijedi obnova gornjogradskih pročelja, a nakon izgradnje moderne garaže na Tuškancu koja bi trebala početi za koji tjedan, omogućit će se i najavljivano stvaranje pješačke zone na Gornjem Gradu.15. rujna
Gradonačelnik primio vatrogasce

U povodu nedavno održane Vatrogasne olimpijade u Varaždinu gradonačelnik Milan Bandić primio je, 15. rujna, predsjednika Nacionalnog organizacijskog odbora za pripremu i provedbu Vatrogasne olimpijade i voditelja Projekta, gospodu Teodora Frickog i Zvonka Biškupa. Gosti su zahvalili gradonačelniku na pomoći i predali zahvalnicu Gradskom poglavarstvu za sponzorstvo Olimpijade.
11. rujna - Dočak hrvatske paraolimpijske atletske reprezentacije

Nakon sjajnih rezultata juniora i seniora Hrvatske paraolimpijske atletske reprezentacije postignutih na Svjetskom prvenstvu za atletičare s invaliditetom u nizozemskom Assenu, 11. rujna, u Zračnoj luci Zagreb reprezentativce je dočekao i gradonačelnik Milan Bandić te im zaželio dobrodošlicu i čestitao na odličnim rezultatima i osvajanju medalja u konkurenciji 1150 atletičara iz 77 zemalja.
MEDALJE
Seniori (Svjetsko prvenstvo): Marija Iveković - zlato u dalju (5,41 m), bronca u disku (35,03 m), Vedran Lozanov - zlato na 5.000 m (15:05.20)
Juniori (Međunarodne atletske igre): Marija Mikulić - zlato na 400 i 800 metara, Branimir Budetić - zlato u bacanju kugle i srebro na 400 m, Kristina Ivanković - zlato u bacanju kugle, Kristina Škrlec - bronca u bacanju kugle

9. rujna - Gradonačelnik obišao GČ Novi Zagreb – zapad

Obnovljena Arbanasova ulica

U Gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad koju je, u subotu, obišao gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, iza Doma zdravlja, na mjestu gdje je do nedavno bilo divlje odlagalište otpada, uređeni su polivalentno igralište i zelena površina. Park su, prema riječima predsjednika Vijeća Gradske četvrti Jadranka Baturića, zajedničkim snagama uredili Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad i zagrebački Holding. Investicija je vrijedna 950 tisuća kuna.
U nastavku je otvorena, kilometar duga, novouređena Arbanasova ulica u Hrašću, na što je utrošeno 4,5 milijuna kuna. Istodobno su započeli i radovi na uređivanju Novozagrebačke ulice, dugačke 650 metara. Investicija je vrijedna 1,4 milijuna kuna, a rok dovršetka obnove je šezdeset dana.Od 11. rujna

Isplata novčane pomoći umirovljenicima

Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec rujan 2006., započinje preko Hrvatske pošte u ponedjeljak, 11. rujna 2006.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 29. rujna 2006.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon 29. rujna 2006. pomoć se za navedeni mjesec više neće isplaćivati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.
8. rujna
U prometu i 36. niskopodni tramvaj

Na liniji broj 11 - relacija Dubec - Črnomerec, od 8. rujna prometuje 36. niskopodni tramvaj, a prvi putnici, kao i dosad, bili su gradonačelnik Milan Bandić i najbliži suradnici.

(veća fotografija)6. rujna

Oproštajni posjet iranskog veleposlanika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je , 6. rujna, u oproštajni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran Jafara Shamsiana.

U razgovoru u salonu gradonačelnika bilo je riječi o razvitku Zagreba, u kojem je smislu visoki gost iznio brojne pohvale, posebno naglasivši ovogodišnja velika gradilišta.

U ime gradonačelnika Teherana, Mohammada Baghera Ghalibafa, veleposlanik Shamsian pozvao je gradonačelnika Zagreba da posjeti glavni gad Irana, što je gradonačelnik Bandić prihvatio.

(veća fotografija)5. rujna

115 godina organiziranog prijevoza putnika u Gradu Zagrebu i puštanje u promet 35. tramvaja

U prisutnosti gradonačelnika Milana Bandića, predsjednice Gradske skupštine Tatjane Holjevac te predstavnika Gradskog poglavarstva i podružnica Holdinga, 5. rujna, u prostorijama ZET-a, obilježene su, prema riječima direktora ZET-a Juliusa Pevaleka, dvije obljetnice - 115 godina organiziranog prijevoza putnika u Gradu Zagrebu i 115 godina tramvaja u Zagrebu, počevši od tramvaja na konjsku zapregu.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da se do kraja godine treba naći rješenje za nabavu još 70 tramvaja, što bi značilo cjelokupnu obnovu tramvajskog voznog parka kao i poboljšanje javnog gradskog prijevoza. Za drugu polovinu sljedeće godine najavio je Projekt i natječaj za novu sljemensku žičaru i pronalaženje lokacije za novu Remizu.

Istom prigodom pušten je u promet 35. niskopodnog tramvaja MTK 2200 proizvedenog u pogonima Končar – Elektronička vozila, od ukupno 70 koliko će ih biti uključeno u gradski prijevoz do polovice 2007.

(veća fotografija)5. rujna

    Vozilo hitne pomoći za kućne ljubimce


U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, Kraljevsko društvo za zaštitu životinja od okrutnosti i Masterfoods donirali su, 5. rujna, u prostorima Veterinarskog fakulteta, Savezu udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba vozilo za prijevoz ranjenih životinja, podupirući na taj način njihov projekt Hitna pomoć za ranjene životinje.
Gradonačelnik Bandić pohvalio je rad Saveza udruga za zaštitu životinja, dobru suradnju između Grada, Veterinarskog fakulteta i Saveza, te najavio donaciju još jednog vozila od strane Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo kao i rješavanje lokacije groblja za kućne ljubimce do kraja godine.

( veća fotografija)


 


(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)


4. i 5. rujna

U prometu i istočna strana na Zrinjevcu, Trgu kralja Tomislava i Strossmayerovom trgu

Gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet obnovljene prometnice u ukupnoj dužini 700 metara. Vrijednost radova na uređivanju prometnice, a koji uključuju pripremne građevinske radove, asflatiranje i radove na prometnoj signalizaciji iznosi oko 4,5 milijuna kuna.4. rujna,

U povodu početka školske godine kada se u promet uključuje i devet tisuća prvašića, gradonačelnik Milan Bandić upućuje molbu sugrađanima da budu pažljivi u prometu jer je svaki život dragocjen:


Dragi sugrađani,

Danas ponovo u školu kreće 70 tisuća osmoškolaca od kojih devet tisuća prvašića. Učinimo sve da im početak školske godine bude što ugodiniji, a prvašićima prvi dan škole ostane nazaboravna uspomena.

Dragi sugrađani, na nama je još jedna velika zajednička odgovornost. Mali smo narod i svaki ljudski život nam je dragocjen. Kad ujutro upalite motore svojih automobila, sjetite se djece, zabrinutosti njihovih roditelja i njihova uzbuđenja na odlasku i povratku iz škole s punom torbom udžbenika koje smo im darovali.

U našem Zagrebu, naši su životu u svakodnevici povezani i svi mi snažniji i stariji dužni smo voditi računa o slabijima i mlađima.

Ljudski život nema cijenu, brinimo dakle o našoj djeci koja će se sutra naći zajedno s vama na zagrebačkim prometnicama.
4. rujna

Gradonačelnik primio mlade informatičare – osvajače medalja na Olimpijadi u Meksiku

Nakon velikog uspjeha na nedavnoj, 18. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Meksiku, dvije srebrne i dvije brončane medalje, gradonačelnik Bandić primio je, 4. rujna, mlade informatičare-dobitnike medalja, čestitao im te ih nagradio prijenosnim kompjutorima.

Gradonačelnik je ujedno naglasio da će Poglavarstvo dati prijedlog Skupštini o izmjeni kriterija za dobivanje stipendija, što znači da bi pravo na stipendiju imali i srednjoškolci i studenti koji se školuju u Zagrebu, bez obzira na mjesto prebivališta, a koji osvoje medalju na međunarodnim natjecanjima.

Sljedeće godine Informatička olimpijada održat će se u Zagrebu.

(veća fotografija)


 


(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)


4. rujna, prvi dan škole

10 novih učionica u OŠ Tituša Brezovačkog

U nazočnosti predsjednika gradske četvrti Stenjevec Maria Jelića i drugih uzvanika, u društvu s ravnateljem OŠ Tituša Brezovačkog Željkom Vidmarom, gradonačelnik Milan Bandić pridržao je, 4. rujna, vrpcu što su je prerezale dvije učenic, te tako simbolično otvorio novouređeni dio škole. U sklopu radova koji su počeli u svibnju, a u koje je Grad investirao oko 27 milijuna kuna, dograđeno je deset učionica, četiri kabineta i športska dvorana koja bi, prema najavi gradonačenika, trebala biti dovršena za dva tjedna.1. rujna:

Ljubljanska avenija ponovo u prometu / otvoren i čvor Savska Opatovina

(pogledajte fotografije s gradililišta: Ljubljanska, od Selske do Ul. Svilkovići /Savska opatovina - Ljubljanska)

Zagrepčanima na dar - novouređeni Trg Petrice Kerempuha. U uređenje Trga u najstarijem dijelu gradske povijesne jezgre uloženo oko 11 milijuna kuna (pogledajte fotografije).

gradonačelnik otvorio obnovljenu i dograđenu osnovnu školu Vugrovec. U temeljitu obnovu investirano je oko devet milijuna kuna.