clanak False

Studeni 2006.

19.04.2017.

27. i 29. studenoga - U prometu dva nova niskopodna tramvaja

Ulicama Zagreba od ovog tjedna prometuju još dva nova niskopodna tramvaja. Tako je
27. studenoga gradonačelnik Milan Bandić pustio u promet 44. tramvaj, koji će prometovati linijom broj 11, a 29. studenoga 45., na liniji broj 12.(veća fotografija)

(veća fotografija)

27. studenoga

Počela akcija Vratimo djeci igrališta

Gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Konzuma otvorili su na Črnomercu prvo od ukupno 17 dječjih igrališta koliko će ih biti uređeno u sklopu zajedničke akcije Grada i KonzumaVratimo djeci igrališt.Kako je rečeno, projekt će biti u cijelosti dovršen do kraja 2007. Grad je već osigurao površine za gradnju igrališta, a Konzum će financirati uređivanje i opremanje.

Riječ je o nastavku suradnje Grada s uspješnim zagrebačkim tvrtkama koja je rezultirala i jednim humanim činom najavljenim prije mjesec dana na sastanku gradonačelnika Bandića s predsjednikom Uprave Agrokora Ivicom Todorićem. Tada je, naime, rečeno da će Agrokor udomiti jednu od obitelji kojima je to najpotrebnije. U prigodi otvaranja igrališta, objavljeno je da će u četvorosobni stan od 80 četvornih metara na Malešnici do Božića useliti obitelj Špoljarić koja ima petero djece i živi u stančiću od 19 kvadrata.(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)

26. studenoga na Bundeku

Maraton za život bez ovisnosti

U sklopu obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na Jarunu je održan Maraton za život bez ovisnosti , što su ga predvodili ultramaratonac i suorganizator maratona Tadija Opačak,te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)


25. studenoga,

Obilazak Gradske četvrti Brezovica

U subotnjem obilasku gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić posjetio je Brezovicu u kojoj je ove godine postavljeno nešto manje od 14 km vodoopskrbnih cjevovoda ukupne vrijednosti 7,9 milijuna kuna. Ovih se dana ugovaraju radovi za cjevovod u Kupinečkom Kraljevcu.

U Zadvorskoj ulici sagrađeno je 320 metara kanalskog cjevovoda, a kako se čulo, u tijeku je i natječaj za nastavak radova za još 900metara. Ugovaraju se radovi za gradnju nogostupa u Golobreškoj (677m), Prigradskoj (563m) i Grančarskoj ulici (254m), dok se Strmečka (430m) i Zadvorska ulica (488) već uređuju.

U planu je i gradnja dječjeg vrtića, proširenje cesta i poboljšavanje autobusnih linija zbog bolje povezanosti Brezovice s centrom Zagreba.

Gradonačenik Bandić najavio je rješavanje pitanja vode, odvodnje i plina u Brezovici u roku tri do pet godina.


(veća fotografija)

(veća fotografija)


24. studenoga, u povodu Međunarodnoga dana protiv nasilja nad ženama


    Zastave na zgradi Poglavarstva


Dan uoči Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama, u 11:30 sati, ispred zgrade Gradskog poglavarstva, podignute su dvije zastave s tekstom „Stop nasilju nad ženama, sloboda življenja bez nasilja“ na hrvatskom i engleskom jeziku.

Tako se, na poziv Jensa Beutela, gradonačelnika Mainza, Grad Zagreb uključio u zajednički projekt istovremenog podizanja zastava u svim njemačkim gradovima i gradovima prijateljima Grada Mainza kao znak potpore zlostavljanim ženama.

(veća fotografija)23. studenoga,

Gradonačelnik Osijeka kod gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je, 23. studenoga, u službeni posjet, gradonačelnika Osijeka Antu Đapića, a koji je dogovoren na početku mjeseca na radnom susretu uprava dvaju gradova.

S obzirom na to da je Osijek pred reorganizacijom gradskih tvrtki, dvoica gradonačelnika razgovarala su o iskustvima u ustroju i funkcioniranju zagrebačkog Holdinga. Na sastanku je dogovoreno da će, zbog aktualnog problema u Osijeku koji se pojavio nakon ukidanja koncesije vlasniku njihova pauk – vozila, a do pronalaženja adekvatnog rješenja, Zagreb Osijeku posuditi jedno takvo vozilo.

Gradonačelnik Osijeka je, među ostalim, pozvao gradonačelnika Zagreba da sa suradnicima, 2. prosinca, bude gost na obilježavanju Dana Grada Osijeka. (veća fotografija)21. studenoga na Trgu bana Jelačića

Zagreb proslavio titulu Grad – prijatelj djece

Nema ljepšeg priznanja za jednoga gradonačelnika od ovoga da mu Grad bude proglašen prijateljem djece, naših najmlađih i nadražih sugrađana – rekao je gradonačelnik Milan Bandić,21. studenoga, na Trgu bana Jelačića gdje su mališani iz zagrebačkih vrtića, uz ples i pjesmu, proslavili najnovije priznanje našemu gradu, laskavu titulu Zagreb – Grad prijatelj djece.

Taj počasni naziv Zagrebu je dodijelio Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine prijatelji djece kojega čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivu i socijalnu pedijatriju, a pod pokroviteljstvom UNICEF-a.

Prema najavi gradonačelnika, na svim ulazima u grad bit će postavljene table s natpisom – Grad prijatelj djece, a do kraja 2007. Zagreb će biti bogatiji za 17 novih dječjih igrališta, po jedno u svakoj gradskoj četvrti. (veća fotografija)


 21. studenoga, 105. sjednica Gradskog poglavarstva20. studenoga, gradonačelnik Zagreba na otvorenju Spomen doma Ovčara

U okviru obilježavanja 15. obljetnice „Dana sjećanja na žrtvu Vukovar 1991.“, danas, 20. studenoga, gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora za gradnju Spomen doma Ovčara, zajedno s potpredsjednicom Vlade RH Jadrankom Kosor, otvorio je Spomen dom na Ovčari.

    • Ovdje se umiralo za Hrvatsku, ovdje se branio Zagreb! I stoga je doprinos Grada Zagreba dostojanstvenom obilježavanju ovog mjesta najmanje što smo, u prigodi ove tužne obljetnice mogli učiniti – rekao je, među ostalim, gradonačelnik Bandić na otvaranju Spomen doma u gradnju kojega je glavni grad RH uložio oko dva milijuna kuna.


Nakon svečanosti otvaranja Spomen doma Ovčara puštena je u promet obnovljena cesta Ovčara – Grabovo, a, u sklopu programa sjećanja na žrtvu Vukovar, gradonačelnik je položio vijenac i zapalio svijeću na Spomen obilježju i mjestu masovne grobnice Ovčara.

Prigodnu svečanost organiziralo je Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora.

17. studenoga, nastavak suradnje Grada i Vlade / ugovor o zamjeni nekretnina

Potpisivanjem ugovora, 17. studenoga, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Vlade RH Ivo Sanader omogućili su zamjenu nekretnina na način jednake vrijednosti. Grad dobiva objekte bivše vojarne u Vlaškoj 87, a Vlada zgradu u Krajiškoj 20. U Vlašku će se preseliti tri škole - Birotehnička škola, 13. gimnazija i Škola za klasični balet, a u Krajišku dolazi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Godine 1997. Vlada je donijela odluku da se Družbi sestara milosrdnica Svetog Vinka vrati nekretnina u Varšavskoj koju su koristile i još uvijek koriste zagrebačke škole. Današnjim ugovorom omogućuje se realizacija vladine odluke.
(veća fotografija)(veća fotografija)

(veća fotografija)
(veća fotografija)


14. studenoga u Vukovaru

Zagreb pokrenuo humanitarnu akciju razminiravanja Hrvatske Kvadrat mira

Na inicijativu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, 14. studenoga u Vukovaru je pokrenuta velika humanitarna akcija razminiravanja Hrvatske Kvadrat mira s ciljem da se u idući godinu dana prikupi 20 milijuna kuna. Akciju, koja je toga dana počela razminiravanjem prvoga kvadrata u vukovarskoj ulici Vijeća Europe 1a, predstavili su gradonačelnik Milan Bandić, ravnateljica HTV-a Marija Nemčić, predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave EPH Ninoslav Pavić i izvršni direktor Digitel komunikacija Aljoša Roksandić.

Za ovu vrijednu akciju Grad Zagreb će izdvojiti ukupno osam milijuna kuna, a inicijalna dva milijuna kuna već su, odlukom Poglavarstva, na računu Hrvatskog centra za razminiravanje. Preostalih 12 milijuna kuna planira se prikupiti uključivanjem građana i to na način da svatko dva puta nazove broj 060-9006 i tako donira 10 kuna koliko je u prosjeku dostatno za razminiravanje jednog četvornog metra površine.9. studenoga

Od sutra isplata novčane pomoći umirovljenicima za studeni

Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec studeni 2006., započinje preko Hrvatske pošte u petak, 10. studenoga 2006.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 30. studenoga 2006.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon 30. studenoga 2006. pomoć se za navedeni mjesec više neće isplaćivati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.7. studenog u palači Dverce

Susret gradonačelnika Zagreba s predsjednikom Cipra

U okviru službenog posjeta Republici Hrvatskoj, predsjednik Republike Cipar Tassos Papadopoulos susreo se u palači Dverce s gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim najbližim suradnicima.(veća fotografija)
7. studenog, konferencija za novinare u Poglavarstvu

Rektorska konferencija u Zagrebu

Dva dana prije početka Konferencije koja će se pod nazivom Gradovi i sveučilišta kao partneri u Podunavskoj regiji, u organizaciji Grada i Sveučilišta održavati 9. i 10 studenoga u Starogradskoj vijećnici, u Gradskom je poglavarstvu, na konferenciji za novinare predstavljen taj znanstveni skup koji će okupiti predstavnike 45 europskih sveučilišta.

Nakon pozdrava i podrške gradonačelnika MIlana Bandića, konferenciju su predstavili rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i potpredsjednica Podunavske rektorske konferencije Helena Jasna Mencer. (veća fotografija)(veća fotografija)

(veća fotografija)

7. studenog - Deklaracija o sigurnosti na stadionima

Gradonačelnici Zagreba i Budimpešte, Milan Bandić i Gabor Demszky potpisali su, 7. studenog, Deklaraciju o sigurnosti na stadionima, a u povodu zajedničke kandidature Hrvatske i Mađarske za kup UEFA EURO 2012. Deklaraciju su već potpisali predsjednici nogometnih saveza Hrvatske i Mađarske Vlatko Marković i Istvan Kisteleki, te ministar unutarnjih poslova RH Ivica Kirin i državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Mađarske Imre Papp.


 


(veća fotografija)

(veća fotografija)

6. studenog - 230. godišnjica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu


U povodu obilježavanja 230. obljetnice Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 6. studenog, u Hrvatskom narodnom kazalištu održana je prigodna svečanost na kojoj su nazočili najviši uzvanici iz života Grada i Države. Osim dekana Pravnog fakulteta Josipa Kregara i rektora Sveučilišta u Zagrebu Alekse Bjeliša, prisutnima su se obratili gradonačenik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Vlade RH Ivo Sanader.5. studenog, gradonačelnik Ljubljane kod gradonačelnika Zagreba


Na neslužbenom susretu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića s gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem dogovoreno da će u prosincu Zagreb biti prvi grad koji će službeno posjetiti Ljubljanu nakon što novoizabrani gradonačelnik stupi na novu dužnost. (veća fotografija)(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)

4. studenog, gradonačelnik otvorio manifestaciju Sesvetske jeseni - Od bobice do kupice


4. studenog

101. rođendan Dragutina Tadijanovića, barda hrvatskog pjesništva i počasnog građanina Zagreba.


(veća fotografija)(veća fotografija)

(veća fotografija)

Od 3. studenog, na liniji broj 12 prometuje 42. niskopodni tramvaj.

 


1. studeni - Dan Svih svetih / Izaslanstvo Grada položilo vijence i zapalilo svijeće


U društvu sa zamjenicom Ljiljanom Kuhtom Jeličić i predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac, gradonačenik Milan Bandić položio je vijence i zapalio svijeće kod Zida boli, na Grobnicu narodnih heroja, uz križ u Aleji hrvatskih branitelja i Središnji križ na Mirogoju, te na grob dr. Franje Tuđmana. Izaslanstvo Grada položilo je vijenac i na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Krematoriju.