clanak False

Nastavak radova na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta od 14. siječnja 2023.

10.01.2023.
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i slijedom toga nemogućnosti iscrtavanja horizontalne signalizacije, nastavak radova na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta planira se od subote, 14. siječnja 2023. umjesto od danas 10. siječnja, kako smo ranije najavili.
 
Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji zbog izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta mosta. Za promet će biti zatvoren zapadni kolnik, te će se promet odvijati dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake.
 
Radi se o istoj privremenoj regulaciji kakva je prethodno bila za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta. Ta se regulacija pokazala protočnom te očekujemo istu protočnost i prilikom izvođenja radova obnove i ojačanja zapadnog vijadukta.
 
Za vrijeme radova, pješaci i biciklisti će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta neće biti moguće, uz izuzeće vozila javnog gradskog prijevoza.
 
Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, predlažemo obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.
 
Podsjetimo, na istočnom vijaduktu izvedeni su radovi obnove gornjeg ustroja i opreme prilaznog vijadukta i upornjačke prostorije, obnova odvodnje mosta te obnova podgleda rasponske konstrukcije i donjeg ustroja.
 
Riječ je o radovima ukupne vrijednosti 4.650.000,00 € od čega se 1.450.000,00 € planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.
 
 

Gradske vijesti - 2023.