clanak False

Otvorenje projekta „Mala Martićeva - Asphalt Art Initiative“

02.06.2023.
Na južnom dijelu Trga Grge Martića, odnedavno zatvorenom za promet, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet prisustvovao je otvorenju projekta “Mala Martićeva – Asphalt Art Initiative” – proširenje pješačke zone u centru Zagreba.

Cilj projekta je proširiti pješačke zone u gradovima, a koje će uz aktivnu participaciju i co-design proces omogućiti građanima kvalitetniji život u urbanim sredinama. Uređeno je poput dnevnog boravka na otvorenom, s uzorcima preuzetim iz haustora donjogradskih zgrada.
Ovoj Gradskoj upravi je jako važno širiti pješačke zone, odmaknuti se od autocentričnog grada i vratiti grad pješacima i biciklistima. Već smo nekoliko projekata napravili u tom duhu, a nastavak toga je Mala Martićeva koju smo preuredili u nadrealnom duhu -jedna interijerizacija eksterijera, istaknuo je zamjenik Korlaet.

Ovo zanimljivo događanje financira se putem granta Bloomberg Asphalt Art inicijative, a autor odabranog projekta je umjetnik Boris Bare. Grad Zagreb je u sklopu provedenog internacionalnog natječaja izabran između 19 svjetskih gradova za provedbu ove značajne inicijative.

Gradske vijesti - 2023.