clanak False

Plaketa "Star Diamond Award" Zagrebu i zagrebačkom gradonačelniku

Zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću predsjednik "American Academy of Hospitality Sciences" Joseph Cinque svečano je danas uručio plaketu "Star Diamond Award", a riječ je o međunarodnoj nagradi koju ta akademija dodjeljuje za postignuća u kreiranju vrhunske turističke ponude.
17.08.2011.

(Hina) - Zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću predsjednik "American Academy of Hospitality Sciences" Joseph Cinque svečano je danas uručio plaketu "Star Diamond Award", a riječ je o međunarodnoj nagradi koju ta akademija dodjeljuje za postignuća u kreiranju vrhunske turističke ponude.

Plaketa je dodijeljena Zagrebu, a gradonačelnik Bandić dobio je od te američke akademije i posebnu nagradu kao gradonačelnik.

Kako je istaknuto, u toj američkoj akademiji sa sjedištem u New Yorku u konkurenciji su bili gradovi u cjelini sa svojim stanovnicima, a Zagreb i gradonačelnik dobili su nagrade za uspjeh u ekologiji i sigurnosti stanovnika.

Potpredsjednica te akademije Karen Dixton rekla je na današnjoj svečanosti da je "Star Diamond Award" dosad dobio samo New York i njegov gradonačelnik Michael Bloomberg.

Gosti iz SAD-a posebice su istaknuli sigurnost Zagreba i ekološku osviještenost poput, primjerice, uređenja jezera Bundeka.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je na nagradi i pozvao je goste iz SAD-a na večerašnju utakmicu Dinamo - Malmoe.


Gradske vijesti - 2011.