clanak False

Počeo LiDraNo2011.

U ozračju 20. obljetnice, jutros je u kazalištu Kerempuh otvoren LiDraNo 2011., Smotra u literarnom, dramsko - scentskom i novinarskom stvaralaštvu učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.
21.02.2011.


(Hina) Dvadeseti "LiDraNo 2011.", smotru u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom stvaralaštvu učenika osnovnih i srednjih škola Zagreba otvorio je danas u kazalištu Kerempuh njegov pokrovitelj zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je te susrete najboljih učenika i njihovih radova otvorio u društvu pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivice Lovrića te lidranovca, Luke Madunića, učenika drugog razreda Osnovne škole A.G. Matoša u šestinskoj nošnji.

Bandić je istaknuo kako je "LiDraNo 2011." izrastao u najvrijedniju i najosmišljeniju smotru literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva naših učenika, a u svemu tome puno je truda i ljubavi i njihovih marnih nastavnika i pedagoga. Gradonačelnik je rekao kako je sretan što je pokrovitelj te važne manifestacije te da se ponosi vrlinama i kreativnošću Lidranovca.

"LiDraNo 2011." će se održavati do 24. veljače, a okupit će 680 učenika osnovnih i 220 učenika srednjih škola. Domaćin ovogodišnje manifestacije je Prirodoslovna škola Vladimira Preloga.

U Hrvatskom školskom muzeju sutra će biti otvorena izložba školskih listova.

Na otvorenju je plaketu zahvale gradonačelniku Bandiću uručio pročelnik Lovrić, a plaketu zahvale dobilo je i trinaestero zaslužnika, koje su im uručili gradonačelnik Bandić i pročelnik Lovrić.


 * Organizatori smotre LiDraNo 2011. su Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša (za osnovne škole) i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga (za srednje škole).