clanak False

Početak radova na izgradnji nadstrešnice Tržnice Špansko

23.06.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, otvorio je jutros radove na izgradnji nadstrešnice Tržnice Špansko te obišao mjesto privremene lokacije tržnice. Kako se čulo, projekt izgradnje nadstrešnice vrijedan je oko 3,5 milijuna kuna i trajati će 120 dana. Visina stropa iznositi će 11.90 m te će imati tri ulaza.

„Raduje me što danas možemo otvoriti radove na Tržnici Špansko. Pribavljena je kompletna projektna dokumentacija te ishođena građevinska dozvola. Nastojali smo komitentima koji rade na tržnici omogućiti obavljanje njihovih djelatnosti sa što manje smetnji. Današnjim danom poslovanje tržnice prebačeno je na parkiralište pored same tržnice“, poručio je direktor tržnice Stanko Gačić.

„Od kada je izgrađen ovaj prekrasan atrij tržnice, on nije bio natkriven, ljudi su do jučer ovdje radili i prodavali svoje proizvode na klupama. Stoga nam je bio prioritet natkriti ovaj prostor. Potrebno je svakodnevno dizati standard tržnica te ulagati u njih“, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Predsjednik VGČ Željko Jeger zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima te je istaknuo da je ono značajan projekt za GČ Stenjevec i sve njegove stanovnike.

Gradske vijesti - 2020.