clanak False

Položen kamen temeljac za Osnovnu školu u Jakuševcu

01.06.2023.
Gradonačelnik Tomislav Tomašević u društvu zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, suradnika te predstavnika lokalne samouprave, položio je jutros kamen temeljac za gradnju nove Osnovne škole u Jakuševcu.

„Sretan sam što smo danas ovdje i hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Posebno na strpljenju zahvaljujem građanima koji početak gradnje čekaju zadnjih 30 godina“, rekao je gradonačelnik Tomašević istaknuvši da će u školskoj godini 2024/2025 učenici s ovog područja krenuti u novu, suvremeno opremljenu školu za ukupno 600 do 700 učenika.

Radovi započinju rušenjem dotrajalog i nefunkcionalnog postojećeg objekta bivše Waldorfske škole, nakon čega slijedi gradnja nove škole s 28 učionica, 16 kabineta, dvodijelnom sportskom dvoranom, vanjskim sportskim terenima, ukupne površina nešto više od 7.300 m². Vrijednost investicije je  13.352.448,14 eura (s PDV-om).

Gradonačelnik Tomašević je također dodao da Grad čeka raspisivanje natječaja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i sve njegove propozicije, a kako bi mogli povratiti dio troškova iz EU fondova.

Zamjenica Dolenec je najavila kako je trenutno još jedna škola u Novom Zagrebu pred ishođenjem građevinske dozvole, a riječ je o Osnovnoj školi u Laništu. „Cilj nam je jednosmjenska nastava, ali su nam za to potrebna EU sredstva“, zaključila je.

 

Gradske vijesti - 2023.