clanak False

Poruka gradonačelnika nakon potresa

13.05.2020.
Drage sugrađanke i dragi sugrađani,
 
Zagreb se od 22.ožujka uz epidemiju koronavirusa bori s posljedicama razornog potresa koji je ostavio teške posljedice na našim domovima, stambenim zgradama, kulturnim, obrazovnim i sportskim objektima, bolnicama, crkvama….
 
Uklanjaju se opasni dijelovi zgrada, saniraju dimnjaci, krovovi, procjenjuje stanje zgrada i štete koje su iznimno velike, postupno se, uz mjere opreza pušta javni prijevoz, a ulice trgovi i parkovi sve su življi.
 
S ublažavanjem epidemioloških mjera život se u Hrvatskoj i Zagrebu vraća prema normali, ali uz nužan oprez jer virus je još uvijek tu i opuštanja ne smije biti.
 
Vraćanje normalnijem načinu života i uobičajenom pulsiranju grada zahtijeva i vraćanje uobičajenim pravilima koje smo privremeno, zbog potresa i posljedica koje je ostavio, morali na neko vrijeme suspendirati.
 
Tako vas molim da vaše automobile do ponedjeljka 18. svibnja 2020. godine uklonite s javnih površina na kojima nije predviđeno parkiranje i zaustavljanje, posebno s javnih zelenih površina i parkova. Molim vas također da se pridržavate privremenih oznaka, upozorenja i traka uz oštećene zgrade kako bi izbjegli bilo kakve neželjene situacije i nesreće. Naravno, Grad će za sve stanovnike stradalog središta grada i dalje osigurati besplatno parkiranje na dostupnim parkirališnim mjestima na pločnicima, parkiralištima i u javnim garažama, a za sve konkretne slučajeve, pitanja i primjedbe uvijek ćete dobiti uputu i informaciju od komunalnog redarstva i komunalnih službi.
Na raspolaganju su vam brojevi telefona 072 500 400 i 0800 8805 te e-mail adresa holding.centar@zgh.hr.

 
Pozivam vas drage Zagrepčanke i Zagrepčani da i dalje budemo oprezni, da izbjegavamo opasna područja da vodimo računa o tome da je na ulicama brojna građevinska mehanizacija te da se iz haustora i dalje iznose nove količine otpada i šute, a s pojedinih zgrada još uvijek prijeti opasnost.
 
Budimo i dalje odgovorni prema sebi, svome i zdravlju naših najbližih.
Budimo i dalje zajedno jer samo tako zacijelit ćemo rane i vratiti sjaj našem gradu, posebno njegovom središtu koje je njegov simbol i njegova neizmjerna vrijednost.
 
Hvala vam!
Vaš gradonačelnik, Milan Bandić