clanak False

Posljedice nevremena u Zagrebu - stanje 24. srpnja 2023.

24.07.2023.
Promet u Gradu Zagrebu je normaliziran, a danas je krenuo i redovni program održavanja prometnica. Jutros je puštena u pogon ispravljačka stanica Savski gaj i sve tramvajske linije vode redovno. Zbog redovnog servisa, Žičara Sljeme ne radi danas i sutra.

Gradske službe nastavljaju sa sanacijom posljedica prošlotjednih olujnih nevremena. Napori su usmjereni ka uklanjanju i odvozu prethodno palih stabala i granja, sanaciji infrastrukture te čišćenju i pranju ulica.
 
Sustav prijava šteta građana
Građani su do danas ujutro podnijeli 2640 prijava štete od posljedica olujnih nevremena. Kod građana koji su prijavili štetu izlaze timovi u svih 17 gradskih četvrti.
Podsjećamo da prijave oštećenja stambene jedinice ili obiteljske kuće od nevremena vlasnik stana ili kuće treba prijaviti putem web aplikacije https://tinyurl.com/43m397c6.
 
Prijave šteta na višestambenim zgradama
Prijave šteta na višestambenim zgradama idu preko upravitelja zgrada, odnosno predstavnika suvlasnika.
GSKG d.o.o. je za zgrade kojima upravlja zaprimio 574 prijava štete, od čega se 373 prijave odnose na štete na krovovima. Na sve prijavljene štete na krovovima odmah su upućeni izvođači na sanaciju te je većina prijavljenih šteta na krovovima privremeno sanirana.
 
Parkovi i rekreativne površine
Građane i dalje molimo da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima, dječjim igralištima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu i Hipodromu, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala.

Gradske vijesti