clanak False

Posljedice nevremena u Zagrebu - stanje 25. srpnja 2023.

25.07.2023.
Vatrogasci i ostale gradske službe i dalje rade na otklanjanju posljedica oluja koje su pogodile Zagreb prošli tjedan. Jučer su uklonjena dva stabla s prometnica nakon novog nevremena.

Promet
Jučerašnje nevrijeme nije uzrokovalo poremećaju u autobusnom i tramvajskom prometu. Noćas je promet funkcionirao bez preusmjeravanja ili zastoja, a i danas javni prijevoz funkcionira redovno.

Javna rasvjeta
Nema evidentiranih prijava oštećenja na javnoj rasvjeti od jučerašnjeg nevremena.

Prijava šteta
Do sada je prijavljeno 3.546 šteta na imovini. Prijave se primaju i dalje putem web aplikacije na mrežnim stranicama Grada Zagreba. Prijave su u postupku obrade od strane gradskih timova koji izlaze na teren.

Obrazovanje
Nema dodatnih oštećenja na gradskom školama i vrtićima. Ustanova Upravljanje sportskim objektima prijavila je štetu na 23 objekta.

Socijalne i zdravstvene ustanove
Nakon sinoćnjeg nevremena, došlo je do curenja vode u bolnici Sv Duh zbog čega su danas morali biti prekinuti zakazani operativni programi. Očekujemo da će se s njima nastaviti sutra.

Kultura
Što se tiče gradskih kulturnih ustanova, nema novih šteta, a ukupno je zaprimljeno 25 prijava štete. Sve su u postupku sanacije.

Gradske vijesti