clanak False

Povjerenik Europske komisije Nicolas Schmit kod gradonačelnika Tomaševića

28.02.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević održao je danas u Gradskoj upravi sastanak s povjerenikom Europske komisije za zapošljavanje i socijalna prava Nicolasom Schmitom.

Na sastanku je bilo riječi, između ostalog, o utjecaju zelene i digitalne tranzicije na radna mjesta, obnovi škola, vrtića i bolnica, priuštivom stanovanju, te o dugoročnoj skrbi za umirovljenike.

„Izgradnja i univerzalna dostupnost vrtića, obnova škola, i briga za ranjive skupine u društvu prioriteti su ove gradske uprave”, rekao je gradonačelnik Tomašević. “Uspješna prilagodba na digitalnu i zelenu tranziciju bitna je za osiguranje da radna mjesta odgovaraju potrebama današnjeg tržišta.”

Povjerenik Schmit pokazao je veliko zanimanje za aktivnosti Grada Zagreba u svim navedenim područjima, posebno vezano uz „zelena” radna mjesta, dostupnost vrtića i socijalne usluge koje Zagreb pruža građanima. 

Uz gradonačelnika Tomaševića, susretu je nazočila i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec te pročelnici gradskih ureda nadležnih za tematiku današnjeg razgovora.

Gradske vijesti - 2023.