clanak False

Predstavnici Hockey klub Zelina kod gradonačelnika

16.03.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima u zgradi Gradske uprave primio članove Hockey klub Zelina koje je predvodio predsjednik kluba Damir Hrupec.

HK Zelina je osnovan je 1955. i trenutno je najveći i najbrojniji hrvatski hokejaški klub s više od 400 članova i 250 aktivnih igrača i igračica u svim kategorijama, objasnio je predsjednik Hrupec. Rekao je da je klub 1973. bio državni prvak, a od 2010. je osvojio mnogobrojne naslove u svim kategorijama. Posebno je uspješna bila 2018./2019. kada je u dvoranskome hokeju, od ukupno 11 kategorija, osvojio osam prvih mjesta, a u hokeju na travi od 7 čak tri prva mjesta. Također, prošle godine je HK Zelina osvojio sve četiri moguće titule prvaka Hrvatske u ovome sportu, seniorke i seniori su postali prvaci države i na travi i u dvorani.

Gosti su gradonačelnika i njegove suradnike upoznali i s rezultatima s nedavno završenoga europskog turnira u Turskoj, a na kojem se HK Zelina iz skupine B podigao u elitni rang te je ušao u skupinu A među 8 najboljih klubova starog kontinenta. Naglasili su da će u svibnju ove godine u Svetome lvanu Zelini biti domaćin klupskomu prvenstvu Europe za žene, a za organizaciju im je potrebna oprema, logistička podrška te dodatna infrastruktura, npr. svlačionice i klupske prostorije za potrebe članova kluba i gostiju.

Čestitajući im na trudu i sjajnim rezultatima, gradonačelnik je naglasio da će Grad Zagreb i nadalje pružati potporu HK Zelini u skladu sa svojim mogućnostima.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić je istaknuo da je hokej sport koji je sve popularniji među mladima te da su uspjesi HK Zeline odličan temelj za daljnje razvijanje ovoga sporta u Zagrebu, njegovoj okolici i u cijeloj Hrvatskoj.

Gradske vijesti - 2020.