clanak False

Proslava Dana Europe u gradu Zagrebu

04.05.2018.
Dan Europe u gradu Zagrebu slavi se i obilježava brojnim kulturno-umjetničkim i gospodarskim događanjima, no posebno bismo izdvojili projekt na koji smo izuzetno ponosni i koji uključuje mlade naraštaje – našu djecu, koja su budućnost Europe.

Već trinaestu godinu za redom Grad Zagreb obilježava Dan Europe dodijelom nagrada za Vizualni identitet Grada Zagreba za Dan Europe.

Poziv za sudjelovanje u natjecanju šalje se svim osnovnim školama u Zagrebu, te po završetku natječaja, stručno povjerenstvo odabire najbolje skupno vizualno rješenje.

Pobjedničko idejno rješenje za natječaj pod nazivom “Vizualni identitet proslave Dana Europe u Gradu Zagrebu“ jedan je od načina kako zagrebački školarci vide budućnost Europe, a dječji žar i entuzijazam u obavljanju zadataka i postavljanju rješenja treba nam svima biti motiv i podstreh u obavljanju naših zadataka.

Pobjednički rad vidljiv je na strateškim mjestima u našem gradu, postavljen na jumbo plakatima, te krasi zagrebačke ulice u tjednu u kojem slavimo Europu. Grad Zagreb svakodnevno živi i promiče europske vrijednosti, a ovim jedinstvenim projektom i promocijom europskog duha uključujemo i naše najmlađe!