clanak False

Prva skupina djece branitelja ispraćena na ljetovanje

Sretan vam put i ugodno ljetovanje, zaželio je gradonačelnik Milan Bandić djeci branitelja koji su jutros, u organizaciji Ureda za zdravstvo i branitelje, u dva autobusa krenuli na sedmodnevno besplatno ljetovanje u Brodaricu kod Šibenika.
04.07.2011.


Sretan vam put i ugodno ljetovanje
, zaželio je gradonačelnik Milan Bandić djeci branitelja koji su jutros, u organizaciji Ureda za zdravstvo i branitelje, u dva autobusa krenuli na sedmodnevno besplatno ljetovanje u Brodaricu kod Šibenika. U vedroj atmosferi, upozorio ih je na opasnosti od pretjeranoga izlaganja suncu, a djeca su potvrdila da su, između ostaloga, ponijela i zaštitne kreme.

Riječ je o prvoj grupi djece, njih 78, a prema riječima voditelja Odjela za branitelje Miodraga Deme, ove je godine osigurano ljetovanje za 714 djece hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata slabijeg imovinskog statusa.

Već tradicionalno, Ured za zdravstvo i branitelje organizira ljetovanje za djecu branitelja – komentirao je gradonačelnik, naglasivši da su ovakve akcije prioritet i da ne smiju biti dovedene u pitanje.

Na novinarsko pitanje o cijenama vrtića, gradonačelnik je kratko izjavio da je o toj temi rekao sve, da se Odluka temelji na socijalnoj pravednosti i prihodovnim kriterijima, prema kojima oni koji imaju više, više i plaćaju, a oni koji imaju manje i najmanje, plaćaju manje ili ništa.

Vezani tekstovi:

Programi za djecu hrvatskih branitelja_Ljetovanje


Gradske vijesti - 2011.