clanak False

Prva uporabna cjelina obnovljenog rotora Remetinec puštena u promet

26.01.2020.
U nedjelju ujutro puštena je u promet prva uporabna cjelina obnovljenog remetinečkog rotora koja obuhvaća cestovne prometnice, tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i s Jadranskog mosta.
 
Tom je prigodom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio početak radova na drugoj uporabnoj cjelini koja uključuje tramvajsku prugu, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša.
 
Gradilište na rotoru započelo je krajem 2018. godine, a završetak svih radova očekujemo do početka svibnja ove godine, rekao je gradonačelnik zahvalivši građanima na razumijevanju i strpljenju.U sklopu prve faze otvaramo za promet dvije tunelske cijevi u dužini od 280 metara, a kojima se spajaju Avenija Dubrovnik i Jadranska avenija u oba smjera. Kroz ta dva tunela prolazi oko 60 posto prometa što će olakšati prometovanje i ostalim vozilima. Ukupna investicija svih radova iznosi oko 330 milijuna kuna, od toga je 322 milijuna bespovratnih sredstava.

 

Gradske vijesti - 2020.