clanak False

Radovi na izgradnji područnog objekta DV Sesvete u Kašini privode se kraju

12.01.2023.
Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, u pratnji ravnateljice Nade Mladiček, obišli su danas radove na izgradnji područnog objekta DV Sesvete u Kašini.
 
Gradonačelnik Tomašević nakon obilaska gradilišta iskazao je zadovoljstvo viđenim, napomenuvši kako završetak radova očekuje kroz nekoliko mjeseci. „Izgradnjom montažnog objekta, puno brže od klasičnog objekta, uspijevamo radove privesti kraju. Posebno mi je drago da to putem javnog natječaja radi hrvatska tvrtka koja uspješno gradi takve objekte i u drugim zemljama Europske unije”, kazao je gradonačelnik.
 
Od 21 projekta, koliko ih je prošle godine prijavljeno na sufinanciranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, prihvaćeno je njih 16, iako sufinanciranje iznosi samo 1/4 ukupne vrijednosti. Među njima je i vrtić u Kašini vrijedan 2,44 milijuna eura.
 
Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec kazala je kako se uz ovaj vrtić, trenutno grade još dva dječja vrtića, jedan u Odranskom Obrežu te jedan u Ivanjoj Reci, te kako će sva tri vrtića biti spremna već za sljedeću pedagošku godinu.
 
Ravnateljica Mladiček izrazila je zadovoljstvo što se radovi na izgradnji vrtića privode kraju, kazavši kako djeca i djelatnici to s veseljem iščekuju.
 
Vrtić u Kašini djelovat će kao područni objekt DV Sesvete za četiri odgojne skupine, od čega dvije jasličke, za ukupno 50-ak djece. Površina objekta iznosi 932,48 m².

Gradske vijesti - 2023.